De Graafschap sluit voorbereiding af met gelijkspel tegen FC Emmen

De Graafschap heeft de voorbereiding op het seizoen 2015/'16 afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. Beide doelpunten vielen na rust. Na 58 minuten kopte Johan Kulhan een voorzet van Youssef El Jebli achter zijn eigen doelman Dennis Telgenkamp en vlak voor tijd tikte Arjen Hagenauw namens Emmen de gelijkmaker tegen de touwen. Op vrijdag 7 augustus verzorgt De Graafschap bij sc Heerenveen de aftrap van een nieuw Eredivisie-seizoen.

Laatste testcase

Op het fraaie hoofdveld van v.v. Doetinchem wachtte de laatste testcase: Emmen. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen in de Jupiler League boven De Graafschap en speelde met een prima team in Doetinchem. De Graafschap had moeite om een bres te slaan in de defensie van Emmen en kwam geruime tijd niet tot uitgespeelde kansen. Na een halfuur belandde een goede aanval tot bij Nathaniel Will, die Erik Quekel zocht, maar de spits miste de bal. Vlak voor rust was ook Dean Koolhof dichtbij de openingstreffer, ware het niet dat hij in Emmen-doelman Dennis Telgenkamp zijn meerdere moest erkennen.

Goals vallen na rust

Terwijl onze kersverse aanwinst Nathan Kabasele in de tweede helft aanschoof op de reservebank begon Emmen beter aan de tweede helft. Dat resulteerde in twee goede kansen voor Erixon Danso. Eerst vond hij Hidde Jurjus op zijn weg naar het doel en niet veel later gooide Will zich voor een schot van de aanvaller. Na een uur lag de bal wel aan de andere kant in het mandje, nadat een scherp aangesneden voorzet van balvirtuoos Youssef El Jebli door Johan Kulhan in eigen doel werd gekopt: 1-0. Bryan Smeets maakte zes minuten voor tijd met een hard schot bijna de 2-0, maar in plaats daarvan scoorde Emmen vlak voor tijd via Hagenauw de 1-1.