De Graafschap sluit voorbereiding af met gelijkspel tegen FC Emmen


De Graafschap sluit voorbereiding af met gelijkspel tegen FC Emmen

De Graafschap heeft de voorbereiding op het seizoen 2015/'16 afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. Beide doelpunten vielen na rust. Na 58 minuten kopte Johan Kulhan een voorzet van Youssef El Jebli achter zijn eigen doelman Dennis Telgenkamp en vlak voor tijd tikte Arjen Hagenauw namens Emmen de gelijkmaker tegen de touwen. Op vrijdag 7 augustus verzorgt De Graafschap bij sc Heerenveen de aftrap van een nieuw Eredivisie-seizoen.

Laatste testcase

Op het fraaie hoofdveld van v.v. Doetinchem wachtte de laatste testcase: Emmen. Die ploeg eindigde afgelopen seizoen in de Jupiler League boven De Graafschap en speelde met een prima team in Doetinchem. De Graafschap had moeite om een bres te slaan in de defensie van Emmen en kwam geruime tijd niet tot uitgespeelde kansen. Na een halfuur belandde een goede aanval tot bij Nathaniel Will, die Erik Quekel zocht, maar de spits miste de bal. Vlak voor rust was ook Dean Koolhof dichtbij de openingstreffer, ware het niet dat hij in Emmen-doelman Dennis Telgenkamp zijn meerdere moest erkennen.

Goals vallen na rust

Terwijl onze kersverse aanwinst Nathan Kabasele in de tweede helft aanschoof op de reservebank begon Emmen beter aan de tweede helft. Dat resulteerde in twee goede kansen voor Erixon Danso. Eerst vond hij Hidde Jurjus op zijn weg naar het doel en niet veel later gooide Will zich voor een schot van de aanvaller. Na een uur lag de bal wel aan de andere kant in het mandje, nadat een scherp aangesneden voorzet van balvirtuoos Youssef El Jebli door Johan Kulhan in eigen doel werd gekopt: 1-0. Bryan Smeets maakte zes minuten voor tijd met een hard schot bijna de 2-0, maar in plaats daarvan scoorde Emmen vlak voor tijd via Hagenauw de 1-1.

Bryan-Smeets-corner-tegen-Emmen.JPG

Reactie Jan Vreman

Trainer Jan Vreman was na afloop niet blij met het gelijkspel. "Nee, je moet winnen. We gaven de 1-1 te gemakkelijk weg", oordeelde de oefenmeester. De vraag is met wie Vreman aankomende vrijdag in Heerenveen start aan de competitie. Hij gaf niet alles prijs. "Op een paar posities kan nog een wisseling plaatsvinden, maar in grote lijnen is dit het elftal." Of Kabasele al kan meedoen tegen de Friezen hangt af van de komende week. "Dat gaan we dan bekijken. Hij heeft de gehele voorbereiding met Anderlecht afgewerkt en er lijkt geen belemmering te zijn." Tot slot over proefspeler Bruno Godeau, die bij v.v. Dieren (0-9) een helft speelde en tegen Emmen 25 minuten in actie kwam: "Hij traint zaterdag nog mee. Daarna maken we een beslissing met z'n allen." Op naar vrijdag, op naar Heerenveen.

De Graafschap - FC Emmen 1-1

Doelpuntenmakers: 1-0 Johan Kulhan (58, e.d.), 1-1 Arjen Hagenauw (88')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus (55' Eric Verstappen); Thijs Bouma, Robin Pröpper, Tim Linthorst (74' Jan Lammers), Nathaniel Will; Bryan Smeets, Lion Kaak, Youssef El Jebli (65' Bruno Godeau), Kristopher Vida; Erik Quekel en Dean Koolhof.

opkomst-De-Graafschap-tegen-Emmen.JPG

Erik-Quekel-tegen-Emmen.JPG

Linthorst-tegen-Emmen.JPG

redding-keeper-Emmen-Telgenkamp.JPG

Fotografie: Achterhoekfoto.nl


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht