De Graafschap sluit trainingskamp af met oefenzege op TOP Oss

De Graafschap heeft zaterdagmiddag de zesde wedstrijd in de voorbereiding gewonnen van TOP Oss. In Herpen - waar de mannen van trainer Mike Snoei het vierdaagse trainingskamp afsloten - werd een 1-3 oefenzege geboekt. Stef Nijland, Daryl van Mieghem en Jordy Tutuarima scoorden namens de Doetinchemmers.

Laatste dag trainingskamp

Afgelopen woensdag vertrokken de Superboeren voor een trainingskamp naar Doorwerth. Na twee uitstekende trainingsdagen én een teambuildingsdag stond zaterdag het oefenduel met Oss op het programma. Ten opzichte van vorige week, tegen Al-Wahda, koos Snoei voor Jasper van Heertum als verdedigende middenvelder, naast Gregor Breinburg. Daardoor stond Leeroy Owusu als rechtsback opgesteld. De eerste kans liet niet snel op zich wachten; Stef Nijland kreeg de bal voor zijn voeten en schoot (via doelman Ronald Koeman) nét naast.

Twee grote kansen

In de daaropvolgende aanval kreeg 'thuisploeg' Oss een grote mogelijkheid op de 1-0, maar Lars Hutten had het vizier niet op scherp staan en mikte wild over. De Graafschap en TOP Oss hielden elkaar aardig in evenwicht. Vlak voor rust trof Hutten in twee keer geen doel en eindigde een uithaal van Daryl van Mieghem via Koeman en de lat over. Een logische ruststand van 0-0 volgde.

Tekst gaat verder onder de foto

{asset:36433:url}

Vier goals na rust

Na driekwart wedstrijd kwam De Graafschap op een verdiende 0-1 voorsprong. Nijland was het eindstation van een goedlopende aanval over meerdere schijven en maakte de openingstreffer. Ondanks de vele wissels werd ook Oss een aantal keer gevaarlijk, maar de ploeg van Snoei verdedigde goed en gaf weinig weg. Acht minuten voor het einde besliste Van Mieghem de wedstrijd; na een goede individuele actie schoot hij beheerst raak. In de slotfase maakten ook Jordy Tutuarima en Jordie Briels een doelpunt, met een 1-3 eindstand tot gevolg.

"Trainingsweek goed afgesloten"

Snoei was tevreden over de oefenpot, zo vertelde hij na afloop. "We hebben de trainingsweek goed afgesloten met dit meetmoment tegen TOP Oss. In de eerste helft lieten we een aantal kansjes liggen, maar uiteindelijk was Oss 'gebroken' en scoorden we drie keer", aldus Snoei. "Met name het tweede doelpunt van Daryl was erg mooi, een echte trainingsgoal. Op trainingen zijn we daar ook mee bezig, met loopacties van buiten naar binnen. De basisploeg krijgt langzaam vorm, maar op een aantal plekken moeten spelers nog de strijd met elkaar aangaan."

TOP Oss - De Graafschap: 1-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Stef Nijland (66.), 0-2 Daryl van Mieghem (82.), 0-3 Jordy Tutuarima (85.), 1-3 Jordie Briels (87.).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum (46. Schuurman), Nijland (71. Nijland), Breinburg (71. Baas); Van Mieghem, Seuntjens (71. Thomassen) en Hamdaoui.

{asset:36445:url}

{asset:36446:url}

{asset:36447:url}

{asset:36448:url}

{asset:36449:url}

{asset:36450:url}

{asset:36451:url}