De Graafschap sluit oefenwedstrijd tegen AZSV af met gelijkspel

De Graafschap heeft donderdagavond het tweede oefenduel, met Achterhoek Cup-winnaar AZSV, gelijkgespeeld. In Aalten kwam de ploeg van trainer Mike Snoei niet verder dan 1-1; Jordy Thomassen (kort na rust) en Niek te Veluwe maakten de doelpunten op Sportpark Villekamp, waar een kleine 1.500 toeschouwers aanwezig waren.

Wel mogelijkheden, geen goal(s)

De Superboeren begonnen met de van PSV gehuurde Hidde Jurjus op doel, terwijl Toine van Huizen zijn eerste minuten in het shirt van De Graafschap maakte. Verder kregen onder meer Milan Hilderink en Jonathan Vergara Berrio een basisplaats van trainer Mike Snoei. In de eerste helft werd De Graafschap een aantal keer gevaarlijk met voornamelijk schoten van afstand. Pogingen van Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui en Javier Vet misten echter kracht om AZSV-doelman Jasper te Kolste te verschalken. De grootste kans was voor Stef Nijland, die zijn inzet gekeerd zag worden.

Snelle treffer Thomassen

Na rust kwamen er elf nieuwe namen binnen de lijnen, met onder meer de proefspelers Jasper van Heertum, Dylan Chiazor en Fahd Aktaou. Invaller Jordy Thomassen maakte na 48 minuten de 0-1, na een prima voorzet van linksback Jordy Tutuarima. Lang konden de Superboeren daar niet van genieten, aangezien Niek te Veluwe voor de gelijkmaker zorgde. Diezelfde Te Veluwe (ex-De Graafschap) was met een uithaal van afstand dicht bij de 2-1 voorsprong, maar de bal eindigde net naast de kruising. Ondanks een aantal gevaarlijke momenten scoorde De Graafschap niet meer: 1-1 tegen AZSV.

AZSV - De Graafschap: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jordy Thomassen (48.), 1-1 Niek te Veluwe (56.).

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Hilderink, Baas; Vet, Nijland, Vergara Berrio; Van Mieghem, Seuntjens en Hamdaoui.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Rondeel; Van Nispen, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Olijve, Schuurman, Breinburg; Chiazor, Thomassen en Aktaou.

{asset:36236:url}{asset:36237:url}{asset:36238:url}{asset:36239:url}{asset:36240:url}{asset:36241:url}{asset:36242:url}{asset:36243:url}{asset:36244:url}{asset:36245:url}{asset:36246:url}{asset:36247:url}{asset:36248:url}{asset:36249:url}{asset:36250:url}{asset:36251:url}{asset:36252:url}{asset:36253:url}{asset:36254:url}{asset:36255:url}