De Graafschap sluit oefenduel met SC Verl winnend af

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen SC Verl met ruime cijfers gewonnen. Op Sportcomplex De Bezelhorst won de ploeg van trainer Adrie Poldervaart het besloten oefenduel met de nummer twaalf van de Duitse Derde Bundesliga met 5-1. Er werd vier keer dertig minuten gespeeld. Mees Kaandorp (tweemaal), Rio Hillen en Giovanni Korte (ook tweemaal) waren trefzeker.

Vroege voorsprong

De Graafschap begon prima aan het oefenduel en liet al na één minuut van zich spreken via Kaandorp, die op aangeven van Camiel Neghli de bal goed vooraf. Bij de tweede paal slaagde Başar Önal er echter niet in de bal binnen te werken. Aan de andere kant liet Verl even later van zich spreken via Joel Grodowski (schot hoog over). Na iets meer dan tien minuten spelen kwam De Graafschap op een verdiende 1-0 voorsprong. Na een puntgave vrije trap van Alexander Büttner vanaf de rechterkant hoefde Kaandorp alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten. Kort na de goal schoot Charlison Benschop ruim over nadat Büttner een goede voorzet afleverde. De gasten uit Duitsland werden enkele minuten later dreigend en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Eerst tikte doelman Hidde Jurjus een kopbal van Vinko Sapina, die kon koppen na een goede voorzet van Maximilian Wolfram, uitstekend uit de bovenhoek. Uit de daaropvolgende hoekschop werd het echter alsnog 1-1. Het was wederom Wolfram die de voorzet afleverde, maar nu was Michel Stöcker wel trefzeker. De Graafschap liet zich echter niet van de wijs brengen en bijna een half uur spelen stonden de Superboeren weer voor. Na een dieptepass van Jeffry Fortes bleef Kaandorp rustig in het centrum en schoot hij beheerst binnen: 2-1.

In het tweede bedrijf van de eerste zestig minuten werd het spel onrustiger. De eerste mogelijkheid was voor Verl, dat na balverlies van Lion Kaak er via Nicolas Sessa snel uitkwam. Sessa behield het overzicht en vond Grodowski, die zijn inzet goed gekeerd zag worden door Jurjus. In het vervolg van de eerste zestig minuten van de wedstrijd was de sfeer wat grimmig op het veld met zo nu en dan een opstootje. In een paar minuten tijd werden er zes gele kaarten uitgedeeld, waaronder voor Büttner en Robin Schouten. Verl leek wel gelijk te maken, ware het niet dat de treffer van Grodowski werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens was er in de 45e minuut een mooi moment voor Devin Haen, die zijn rentree maakte na twee maanden blessureleed en daarmee Benschop verving. Haen kreeg daarna al snel een kans van dicht bij, maar de doelman van Verl kon de bal vastklemmen. De gasten waren enkele minuten later nog dreigend via twee kopballen van Torge Paetow en Grodowski, maar Jurjus redde beide kopballen prima. In de allerlaatste minuten van het eerste uur leek eerst Camiel Neghli voor de 3-1 te zorgen toen hij na een steekpass van Kaak één-op-één kwam met de keeper. Neghli knalde de bal echter hard op. In de slotminuut werd het alsnog 3-1. Na een strakke voorzet van Neghli knikt Hillen bij de tweede paal keurig binnen: 3-1.

Korte beslissend

Met een bijna compleet nieuw elftal begon De Graafschap aan het tweede uur en ook Verl had de nodige wissels doorgevoerd. In het tweede gedeelte van deze wedstrijd gebeurde een stuk minder dan in het eerste gedeelte. Na zeventig minuten kon er een kans genoteerd worden voor Verl. Na een corner van Mael Corboz torende Cottrell Ezekwem boven iedereen uit, maar Bakker had een goed antwoord op de kopbal. De Graafschap probeerde enkele minuten later dreigend te worden en dat lukte. Zo werd een bal van Korte van de lijn gehaald en kort daarna gaf Korte de bal goed laag voor, maar Anis Yadir werkte de bal over. In het laatste half uur trok De Graafschap die lijn door en werd het ook zo nu en dan gevaarlijk. De Graafschap had de controle en in de 100e minuut zorgde Korte voor de 4-1. Na een combinatie via Yadir en Sam Bisselink belandde de bal bij Korte en laatstgenoemde schoof de bal koelbloedig in de linkerbenedenhoek. Tien minuten later was het diezelfde Korte die voor het slotakkoord zorgde. Een voorzet van Jim van der Logt werd door Verl niet goed weggewerkt en voor Korte was het een koud kunstje om de bal bnnen te schuiven: 5-1.

De Graafschap - SC Verl: 5-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mees Kaandorp (12.), 1-1 Michel Stöcker (23.), 2-1 Mees Kaandorp (28.), 3-1 Rio Hillen (60.), 4-1 Giovanni Korte (100.), 5-1 Giovanni Korte (110.)

Opstelling De Graafschap - 1e - 60e minuut: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner; Brittijn, Kaandorp, Kaak; Neghli, Benschop (45. Haen) en Önal.

Opstelling De Graafschap - 61e - 120e minuut: Bakker; Van der Logt, Lammers (90. Lukassen), Schenk, Baas; Schuurman, Haen (80. Yadir), Acheffay; Bisselink, Gravenberch en Korte.