De Graafschap sluit oefencampagne af met verdienstelijk gelijkspel tegen Heracles Almelo

De Graafschap heeft in de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. In Erve Asito maakten Danny Verbeek en Joey Konings de Doetinchemse doelpunten, terwijl de thuisploeg in de eerste helft ook twee keer scoorde.

Vier goals in eerste helft

In de beginfase was vooral Heracles de gevaarlijke ploeg; Sinan Bakis mikte op aangeven van Mohamed Amissi net naast en een uithaal van Luca de la Torre eindigde in de handen van Hidde Jurjus. De Graafschap werd ook dreigend via onder meer Johnatan Opoku en Rick Dekker, die zijn schot gekeerd zag worden door Heracles-doelman Alessandro Damen. Na een kwart wedstrijd kwamen de Almeloërs op een 1-0 voorsprong via Amissi. Verbeek tekende voor de 1-1 na een goede assist van Konings.

Nog geen minuut later was het Bakis die zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette, maar de Superboeren kwamen snel terug. Konings was het eindstation van een prima aanval en ditmaal fungeerde Verbeek als aangever. Giovanni Korte had de ploeg van trainer Reinier Robbemond zelfs op voorsprong kunnen zetten, ware het niet dat de linksbuiten voorlangs schoot.

Kansen aan beide kanten

De tweede helft werd begonnen met dezelfde elf spelers. Navajo Bakboord haalde in de 47e minuut - na een inzet van Opoku - de bal van de lijn. Twintig minuten voor tijd slalomde Amissi door de verdediging en probeerde hij het met een schot in de korte hoek. Jurjus stond goed opgesteld en voorkwam de 3-2. Verbeek kreeg aan de andere kant dé kans op 2-3, na een aanval via Korte en Konings. Hij trof echter de paal en maakte zo niet zijn tweede doelpunt van de middag.

Robbemond bracht in de slotfase met Jesse Schuurman, Devin Haen, Mees Kaandorp, Danzell Gravenberch en Philip Brittijn vijf verse krachten het veld in. Jasper van Heertum had de Superboeren een oefenzege kunnen bezorgen, maar ook hij trof de paal en Brittijn schoof de bal uit de rebound naast. Het bleef bij 2-2, waardoor De Graafschap de voorbereiding afsloot met een verdienstelijk gelijkspel tegen Eredivisionist Heracles Almelo. De Doetinchemmers wonnen vier oefenduels en speelden twee keer gelijk. Volgende week zaterdag om 16:30 uur staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma; thuis tegen Roda JC Kerkrade.

Robbemond: "Een goede en terechte uitslag"

"Dit is een goede uitslag. En ook een terechte, zo simpel is het", blikte Robbemond terug op het oefenduel. "We hadden er meer uit kunnen halen, maar de manier waarop we willen spelen heb ik teruggezien. Hoe we dominant willen zijn, daar ben ik tevreden over. Op momenten hebben we te makkelijk de bal verspeeld. Dat kost je goals en dat moet eruit. We hebben er tot nu toe alles aan gedaan om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Roda JC. Iedere dag trainen we hard met veel energie, als staf kunnen we daar alleen maar tevreden over zijn."

Heracles Almelo - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Amissi (24.), 1-1 Verbeek (32.), 2-1 Bakis (33.), 2-2 Konings (36.)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: ca. 800

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas (88. Bouihrouchane); Lieftink, Opoku (77. Haen), Dekker (77. Schuurman); Verbeek (77. Kaandorp), Konings (77. Gravenberch) en Korte (77. Brittijn).