De Graafschap sluit kraker tegen NAC Breda winnend af


De Graafschap sluit kraker tegen NAC Breda winnend af

De Graafschap heeft maandagavond de kraker in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda afgesloten met een zege. Na een razendsnel doelpunt van Daryl van Mieghem verdubbelde Javier Vet de score. Verder dan de aansluitingstreffer van Huseyin Dogan kwam NAC Breda niet: een 1-2 overwinning!

Razendsnelle voorsprong

Ten opzichte van het duel met Jong FC Utrecht (2-2) speelde De Graafschap met twee andere namen in de basisformatie. Gregor Breinburg en Van Mieghem speelden vanaf de aftrap, voor respectievelijk Roland Baas en Stef Nijland. De Superboeren begonnen fantastisch aan de topper in het Rat Verlegh Stadion. De eerste dieptepass op Van Mieghem werd door de buitenspeler op waarde geschat, waarna hij de bal binnentikte achter NAC-doelman Nick Olij. Een razendsnelle voorsprong voor De Graafschap! In het restant van de eerste helft bleef de ploeg van trainer Mike Snoei de bovenliggende partij, al kwam NAC er een aantal keer dreigend uit.

0-2 en rode kaart

De Graafschap bleef tot aan de rust de ploeg die het makkelijkst voetbalde, maar het spel werd - van beide kanten - wel slordiger. Via Van Mieghem belandde een schot nét naast, terwijl NAC geen écht grote kansen creëerde. Drie minuten voor rust was het opnieuw raak voor de Doetinchemmers. Vet schoot de bal, op aangeven van Branco van den Boomen, keihard in het dak van het doel. Wat volgde was een rode kaart voor aanvoerder Arno Verschueren, na hard inkomen op Vet.

Spannend tot het eind

In de tweede helft probeerde NAC furieus van start te gaan en, met een man minder, de aansluitingstreffer te forceren. Dat gebeurde in de 55e minuut: een schot van invaller Dogan werd aangeraakt door een De Graafschap-been en belandde achter Hidde Jurjus. NAC hield vervolgens de druk erop en De Graafschap kreeg geen grip meer op de wedstrijd. De thuisploeg werd via Sydney van Hooijdonk gevaarlijk (kopbal nét naast). De Graafschap hield daarna echter stand en in een hectische slotfase kreeg invaller Jesse Schuurman nog een kans op de 1-3. De middenvelder kon recht op Olij af, maar miste tweemaal (schot op Olij en schot weggewerkt door NAC-speler). Aan de andere kant drong NAC aan en werd onder meer El Allouchi gevaarlijk. Uiteindelijk vochten de Superboeren zich - samen met de steun van de 585 supporters in het uitvak - naar de zege. DRIE PUNTEN ERBIJ!

Snoei: complimenten voor uitvak

De bliksemstart was ook onze trainer niet ontgaan. "Met Daryl (van Mieghem) hadden we veel diepte en dreiging in ons spel. We werden gelijk gevaarlijk. De terugkeer van Daryl en ook Gregor (Breinburg) voelde vertrouwd, een beetje zoals het spel tijdens de voorbereiding. Het doet wat met een ploeg als er twee sterkhouders terugkomen", aldus Snoei, die zag dat NAC na rust aandrong. "Om er onderuit te komen, zou je zeggen 'rust in je spel houden'. Maar dan moet je vooruitverdedigen en druk zetten op hun centrale verdedigers." De coach sprak lovende woorden over de steun van het uitvak. "Bijna 600 supporters die – op een maandagavond – ons hier de steun geven. Petje af!"

NAC Breda - De Graafschap: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Daryl van Mieghem (1.), 0-2 Javier Vet (42.), 1-2 Huseyin Dogan (57.).

Arbiter: Joey Kooij | Toeschouwers: 17.312

Opstelling NAC Breda: Olij; Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart (55. El Allouchi); Verschueren ©, Van der Gaag (55. Dogan), I. Ilic; L. Ilic, Van Hooijdonk en Boussaid (81. Filipovic).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert ©, Tutuarima; Breinburg, Van den Boomen, Vet; Van Mieghem (61. Nijland), Thomassen (74. Seuntjens) en Hamdaoui (87. Schuurman).

Gele kaart(en) NAC Breda: Van der Gaag (22.), Riera (52.).

Gele kaart(en) De Graafschap: Owusu (17.), Vet (29.), Schuurman (89.).

Rode kaart(en) NAC Breda: Verschueren (42.).

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:

004.jpg017.jpg019.jpg020.jpg029.jpg036.jpg044.jpg049.jpg053.jpg058.jpg065.jpg072.jpg073.jpg076.jpg089.jpg090.jpg102.jpg106.jpg109.jpg111.jpg114.jpg120.jpg126.jpg135.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht