U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap sluit 2022 af met thuisnederlaag tegen Willem II


De Graafschap sluit 2022 af met thuisnederlaag tegen Willem II

De Graafschap heeft vrijdagavond het voetbaljaar 2022 afgesloten met een nederlaag tegen Willem II. In eigen huis waren de Tilburgers met 0-3 te sterk.

Drie wijzigingen

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven van afgelopen zondag wijzigde trainer Adrie Poldervaart zijn ploeg op drie plekken. Hamza Bouihrouchane, Philip Brittijn en Charlison Benschop vervingen Jesse Schuurman, Siem de Jong en Danzell Gravenberch. Na een klein kwartier zorgde een misverstand achterin voor het eerste Willem II-gevaar. Elton Kabangu ging alleen op Hidde Jurjus af, waarna de doelman met zijn benen redding bracht. Camiel Neghli was even later verantwoordelijk voor de eerste goede aanval van De Graafschap. Een scherpe voorzet werd weggehaald door een Tilburgs been. Nadat een poging van Benschop geen gevaar opleverde, kwam Willem II in de 23e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Leeroy Owusu werd binnengekopt door Kabangu: 0-1. Zes minuten voor rust schoot Ringo Meerveld net naast de goal van Jurjus. Aan de andere kant werd een inzet van Rio Hillen gekraakt in de zestienmeter.

Goals Willem II

Na rust kwamen de Superboeren sterk uit de kleedkamer. Een snelle uitbraak van Başar Önal richting Willem II-keeper Kostas Lamprou leek dreigend te worden, maar de linksbuiten werd gestuit door de Tilburgse defensie. Mees Kaandorp (ruim naast) en Neghli (over) probeerden voor gevaar te zorgen, maar stelden Lamprou niet voldoende op de proef. De grootste kans was voor Benschop, die op aangeven van Alexander Büttner zijn hoofd tegen de bal kreeg maar niet genoeg richting en kracht aan zijn kopbal kon geven. Waar de 1-1 in de lucht hing, maakte Willem II er in de 77e minuut 0-2 van. Een schot van invaller Max Svensson belandde op de paal, waarna de bal via Hillen achter Jurjus terechtkwam. Het werd zelfs 0-3 door toedoen van diezelfde Svensson, die de wedstrijd in het slot gooide. De volgende wedstrijd van De Graafschap is op vrijdag 6 januari, als we op bezoek gaan bij MVV Maastricht.

De Graafschap - Willem II: 0-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Elton Kabangu (23.), 0-2 Rio Hillen (77. / eigen doelpunt), 0-3 Max Svensson (89.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 9.254

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten (80. Lammers), Fortes ©, Hillen, Büttner; Bouihrouchane (80. Bisselink), Kaandorp (71. Gravenberch), Brittijn; Neghli, Benschop en Önal (80. Acheffay).

Opstelling Willem II: Lamprou; Owusu, Dammers, Verreth, Schouten, Woudenberg (90+2. Van Berkel); Bosch, De Leeuw (64. Crowley), Meerveld (90+2. Spieringhs); Bokila © (75. Hornkamp) en Kabangu (75. Svensson).

Gele kaart(en) De Graafschap: Benschop (35.)

Gele kaart(en) Willem II: Bosch (71.), Bokila (75.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Willem II:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner