De Graafschap sluit 2020 mede door wereldgoal Seuntjens winnend af

De Graafschap heeft zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van het bewogen kalenderjaar 2020 winnend afgesloten. Op de eigen De Vijverberg versloegen de mannen van trainer Mike Snoei Jong FC Utrecht: 3-1. De treffers kwamen op naam van Ralf Seuntjens (tweemaal) en Daryl van Mieghem. Voor de bezoekers uit Utrecht scoorde Mark Pabai.

Wereldgoal Seuntjens

De Graafschap begon tegen de beloftenploeg van FC Utrecht met dezelfde basiself als afgelopen woensdag in de bekerclash met PSV, die maar nipt verloren werd (1-2). Hierdoor starttenonder meer Jordy Tutuarima en Joey Konings weer in de basis, waarbij Tutuarima en Julian Lelieveld als aanvallende backs fungeerden. De Superboeren begonnen uitstekend aan het duel met Jong FC Utrecht en in de veertiende minuut scoorde Seuntjens een werelddoelpunt. De aanvoerder kreeg op eigen helft de bal van Lelieveld en zag Utrecht-goalie Joey Houweling te ver voor zijn doel staan. Seuntjens twijfelde niet en scoorde op schitterende wijze vanaf eigen helft. Even later zag Rody de Boer spits Jeredy Hilterman op zich afkomen uit een snelle tegenaanval, maar de goalie kwam goed uit zijn doel en stopte Hilterman af. Ted van de Pavert kopte vlak na die kans net naast.

Van Mieghem scoorde na een kwart wedstrijd wel de 2-0. Uit een hoekschop van Rick Dekker legde de aanvaller de bal klaar voor zichzelf, waarna hij hard raak schoot. Jong FC Utrecht werd echter zo nu en dan ook gevaarlijk en De Boer voorkwam met zijn vuisten de 2-1 nadat Tim Pieters op doel knalde. Na iets meer dan een halfuur spelen was Van Mieghem weer dicht bij een treffer, maar deze keer ging zijn vrije trap maar net naast. Vlak voor de rust had Konings ook nog tot twee keer toe de 3-0 op zijn schoen, maar eerst raakte hij de bal niet goed genoeg om het Houweling lastig te maken en kort daarop mikte hij - na een aanval via Lelieveld en Seuntjens - nipt over.

Druk en 3-1

De Graafschap begon met flinke druk vooruit aan de tweede helft en kreeg enkel grote kansen op de 3-0. Zo kreeg Elmo Lieftink op aangeven van Konings een goede schietkans, maar Houweling voorkwam een tegentreffer voor Jong FC Utrecht. Vlak daarna ging een poging van Van Mieghem over en amper één minuut later gaf Tutuarima goed voor op Konings, die zijn kopbal vlak voor de lijn gepakt zag worden door Houweling. Na bijna een uur op de klok gaf Van Mieghem een steekpass op Lieftink, die ook de 3-0 op zijn schoen had. Lieftink kon de bal echter net niet achter de goed reddende Houweling tikken.

Naarmate de tweede helft vorderde kwamen de bezoekers dichterbij het doel van De Boer en de sluitpost tikte onder meer een goed schot van invaller Albert-Nicolas Lottin naast. De net ingevallen Danny Verbeek stuitte daarna op de vuisten van Houweling. Een kwartier voor tijd was een schot van Mark Pabai een makkelijke prooi voor De Boer, maar kort erna kon Hilterman vrij op De Boer. De doelman voorkwam met een prima redding een doelpunt. Tien minuten voor tijd scoorden de bezoekers alsnog de aansluitingstreffer via Pabai, die op aangeven van Lottin de bal in de korte hoek achter De Boer werkte: 2-1. De Graafschap beslist niet veel later het duel door een intikker van Seuntjens, die de bal in een leeg doel schoof op aangeven van Lelieveld. De Graafschap sloot zo het jaar 2020 af met een driepunter!