De Graafschap sleept zege uit het vuur in kraker tegen FC Emmen

De Graafschap heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met FC Emmen: 1-0! Fabian Serrarens kroonde zich tot enige doelpuntenmaker, maar Nigel Bertrams kroonde zich tot superheld van de Superboeren met een handvol weergaloze reddingen.

Goal Serrarens!

Voor eigen publiek waren de openingsminuten voor de Superboeren. Emmen kreeg weliswaar de eerste kans via Luciano Slagveer, maar De Graafschap opende al vroeg de score via Fabian Serrarens. Hij startte in de punt van de aanval, in plaats van de niet geheel fitte Charlison Benschop. Serrarens profiteerde na 12 minuten optimaal van een matige pass van Emmen-doelman Kjell Scherpen, die vervolgens geen antwoord had op het schot van de spits: 1-0.

Gevaar van Emmen

De Vijverberg vierde flink feest, maar zag dat de bezoekers gevaarlijker en gevaarlijker werden in de fase die volgde. Het resulteerde ook in kansen voor Glenn Bijl en Hilal Ben Moussa, die naast schoten. Halverwege de eerste helft volgde nog een handvol kansen voor de Emmenaren. Eerst schoot Michael de Leeuw op de voeten van Nigel Bertrams. Vlak daarna schoten hij en Bijl allebei naast.

Vroege wissel

De Graafschap-trainer Henk de Jong moest vroegtijdig wisselen en Lars Nieuwpoort brengen voor zijn broer Sven. Tot aan de slotfase van de eerste helft maakten beide teams geen kans meer op een doelpunt. Alleen Jordy Tutuarima probeerde het na een goede aanval van De Graafschap in de korte hoek, waar Scherpen stond. Na de rust zorgde Emmen juist voor gevaar via de ijzersterke spits Jafar Arias. In de afronding stuitte hij echter op Bertrams, die daarmee de 1-1 voorkwam.

Superheld Bertrams

In de slotfase ontpopte Bertrams zich tot superheld van de Superboeren door een zeker lijkende 1-1 van Bijl te voorkomen. De sfeer werd met de minuut beter en de supporters probeerden volop te helpen bij het bemachtigen van de driepunter. Invaller Sven Braken schoot nog rakelings voorlangs, voordat Bertrams opnieuw geweldig redde op een kopbal van Nick Kuipers. De doelman werd dan ook uitgeroepen tot Man of the Match. Drie punten voor de Superboeren: 1-0 zege!

{asset:35295:url}

De Graafschap - FC Emmen: 1-0

Arbiter Björn Kuipers | Toeschouwers: 12.511

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fabian Serrarens (12.)

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort (29. L. Nieuwpoort), Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh (78. Benschop), Serrarens en Van Mieghem (62. Burgzorg).

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan; Chacon, Ben Moussa (69. Braken); Slagveer (76. Bannink), De Leeuw, Jansen (65. Niemeijer); Arias.

Gele kaart(en) De Graafschap: L. Nieuwpoort (76.) El Jebli (83.)

Gele kaart(en) FC Emmen: Ben Moussa (2.)