​De Graafschap sleept punt uit het vuur bij SC Cambuur

De Graafschap heeft een punt uit het vuur gesleept op bezoek bij SC Cambuur. De manschappen van trainer Jan Vreman zaten niet goed in de wedstrijd, maar konden juichen door de vijfde competitiegoal van Piotr Parzyszek: 1-1. Filip Bednarek verrichtte ook enkele prachtige reddingen.

Basisdebuut Versteeg

Bij De Graafschap kreeg Marlon Versteeg zijn eerste basisplaats, aangezien Alexander Bannink in de warming-up was afgehaakt. In de gehele eerste helft konden de manschappen van trainer Jan Vreman niet echt een vuist maken in Leeuwarden. In het eerste kwartier kregen beide ploegen een mogelijkheid. Aan de ene kant greep Jan Lammers in bij een doelrijpe kans voor Michiel Hemmen en aan de andere kant tikte Leonard Nienhuis een voorzet van Andrew Driver weg voor het hoofd van Dean Koolhof.

1-0 door Hoefdraad

Cambuur nam het heft in handen en was voor rust de betere partij. Na enkele mogelijkheden was het na een halfuur raak via Jerge Hoefdraad. Hij tikte van dichtbij een door Lammers gekeerde voorzet van Raymond Gyasi binnen: 1-0. De Graafschap leed veel en snel balverlies en kwam er daardoor niet lekker uit. Nienhuis hoefde niet vaak in actie te komen en kon vlak voor rust nog een vrije trap van Mark Diemers naast kijken. Namens Cambuur kregen doelpuntenmaker Hoefdraad en spits Hemmen nog kansen: 1-0 ruststand.

Rommelig begin tweede helft

In een rommelige beginfase na rust probeerde Piotr Parzyszek om Nienhuis te verschalken. Een verrassende poging met buitenkant links belandde echter in de handen van de keeper. Vervolgens incasseerde De Graafschap een domper, omdat Koolhof met een blessure naar de kant moest. Aleksandar Jankovic verving hem. Na ruim een uur kwam De Graafschap er goed uit en kopte Versteeg via-via net naast. In de daaropvolgende corner deed Parzyszek hetzelfde.

Gelijkmaker valt alsnog

De Superboeren probeerden het wel, maar moesten rekening houden met de counters van Cambuur. Grote kansen voor De Graafschap bleven de gehele wedstrijd uit, tot aan de 79e minuut. Op het moment dat de slotfase aanbrak, slingerde Will de bal fantastisch voor in de richting van Parzyszek. De Poolse spits knikte keurig de 1-1 tegen de touwen. Bednarek hield De Graafschap in de slotfase op de been, aangezien hij redde bij goede kansen van Gyasi, Sander van de Streek en Jamiro Monteiro. Het bleef zo bij 1-1.

SC Cambuur - De Graafschap 1-1

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 7.206

Doelpuntenmaker(s): 30. Hoefdraad (1-0), 79. Parzyszek (1-1)

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Anderson, Steenvoorden, N'Toko, Peersman; Bakker, Monteiro, Van de Streek; Gyasi, Hemmen (67. Barto) en Hoefdraad.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Nieuwpoort, Keurntjes; Kaak, Diemers, Koolhof (53. Jankovic, 85. Huntelaar), Driver; Versteeg en Parzyszek.

Gele kaart(en) SC Cambuur: N'Toko (22.), Peersman (28.), Hemmen (28.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Versteeg (24.), Jankovic (77.), Kaak (81.)