De Graafschap scoort drie keer en wint van MVV Maastricht

De Graafschap heeft vrijdagavond een zege geboekt op MVV Maastricht. In Limburg wonnen de mannen van de jarige trainer Mike Snoei met 2-3 van de ploeg van voormalig Superboer Darije Kalezic. Door treffers van Joeri Schroijen en Ralf Seuntjens stond het bij de rust gelijk. In de tweede helft kwam De Graafschap snel op voorsprong via Jasper van Heertum, waarna MVV via Schroijen terugkwam tot 2-2. In de slotfase was het Elmo Lieftink die voor de winnende 2-3 tekende waardoor er drie punten mee naar Doetinchem werden genomen!

Gelijke stand eerste helft

De Graafschap begon in Maastricht met de nodige wijzigingen in de basiself ten opzichte van het duel met FC Eindhoven van afgelopen zondag. Zo begonnen Rick Dekker en Danny Verbeek in plaats van de afwezigen Johnatan Opoku en Mohamed Hamdaoui. Van Heertum startte op zijn beurt op de plek van Toine van Huizen en Nick van den Dam stond wederom onder de lat. De Superboeren begonnen aanvankelijk goed aan de wedstrijd en in de eerste vijf minuten schoten zowel Daryl van Mieghem als Julian Lelieveld in het zijnet. Het was echter MVV dat vroeg op voorsprong kwam. Van den Dam redde in eerste instantie prima, maar in de rebound werkte Joeri Schroijen de bal alsnog binnen: 1-0. De Graafschap slaagde erin om de stand snel weer gelijk te trekken. Verbeek gaf een prima pass op Elmo Lieftink, die de bal klaarlegde voor Seuntjens. De aanvoerder trof vervolgens doel met een harde schuiver in de verre hoek.

In het vervolg van de eerste helft probeerde De Graafschap aan te dringen, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Dekker schoot na een snelle tegenaanval ruim naast en Verbeek zag zijn poging in de handen van MVV-goalie Mike Havekotte belanden. Vlak voor het halfuur spelen leek Van Mieghem alleen op weg naar het MVV-doel, ware het niet dat hij werd afgestopt door Luc Mares, die geel kreeg. In het restant van de eerste helft slaagde De Graafschap, ondanks dat het meer balbezit had, er niet om grote kansen te creëren. De thuisploeg kwam daar ook niet aan toe waardoor beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten.

Debuut Neghli en winnende goal

Met aanvallende intenties kwam De Graafschap uit de kleedkamer voor de tweede helft en Jesse Schuurman kreeg snel een uitstekende kopkans (redding Havekotte). Vlak daarna was het alsnog raak voor de Superboeren. Na een ingooi van Verbeek kwam de bal via Seuntjens bij Van Heertum, die onberispelijk raak schoot: 1-2. Na bijna een uur spelen zag Verbeek een schot net over gaan. MVV kwam naar mate de tweede helft vorderde meer in de buurt van het doel van Van den Dam en in de 71ste minuut scoorde Schroijen de 2-2 nadat hij ontsnapte aan de verdediging. Zo'n tien minuten voor tijd was er een mooi moment voor de Camiel Neghli. De negentienjarige middenvelder kwam in de ploeg voor Dekker en maakt zo zijn debuut voor De Graafschap. Vlak daarna tikte Van den Dam een vrije trap van Jerome Deom net over.

De Graafschap knokte zich vervolgens in de slotfase naar een overwinning. Verbeek behield na een actie het overzicht en gaf een goede pass op Seuntjens, die de bal voorgaf op Lieftink. De middenvelder schoot vervolgens vanaf randje zestien koelbloedig raak in de rechterhoek: 2-3. Vlak voor het einde van de wedstrijd had de aanwezige Neghli zijn debuut nog kunnen opluisteren met een treffer. Na een prima combinatie met Seuntjens stond Neghli oog-in-oog met Havekotte, maar de doelman van MVV redde uitstekend. Het bleef zodoende bij 2-3 en De Graafschap mocht daardoor weer drie punten bijschrijven. Een prima zege!