​De Graafschap rekent in Zelhem af met stug Achilles


​De Graafschap rekent in Zelhem af met stug Achilles

De voorbereiding van De Graafschap is bijna ten einde. Op woensdag werd door de manschappen van trainer Henk de Jong een bezoek gebracht aan vv Zelhem, waar het altijd goed toeven is. Tegenstander Achilles '29 gaf goed tegenstand, maar moest uiteindelijk buigen: 4-2. Youssef El Jebli (2), Mark Diemers en Fabian Serrarens scoorden.

Kansen en tegengoal

In de beginfase van de wedstrijd werden direct veel kansen gecreëerd. Niet alleen door De Graafschap, maar ook door Achilles. Na enkele missers in kansrijke positie wist Boy van de Beek na veertien minuten de 0-1 op het scorebord te zetten. Zodoende namen de Groesbekers brutaal de leiding. De Graafschap kreeg vervolgens de nodige mogelijkheden om de 1-1 te maken, maar zag aanvankelijk enkele kansen in rook opgaan.

El Jebli buigt het om

Na een klein halfuur was het toch raak, via El Jebli. Hij ramde van dichtbij de 1-1 tegen de touwen, nadat Elvio van Overbeek de paal raakte. Nog voor rust knalde El Jebli ook de 2-1 in het mandje. Achilles kwam beter uit de kleedkamer voor de tweede helft en maakte via Burak Uguz in de 47e minuut weer gelijk: 2-2. En via Omid Popalzay kon het na een uur zomaar 2-3 staan; hij schoot rakelings over.

Orde op zaken

Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Mark Diemers schoot vanuit de tweede lijn knap de 3-2 op het scorebord in Zelhem. En door Serrarens viel na zeventig minuten - op aangeven van Anthony van den Hurk - ook de 4-2. Van den Hurk maakte zelf de mooiste goal van de avond, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo bleef het bij 4-2. Aankomende zaterdag vindt de Open Dag plaats met aansluitend de afsluitende oefenwedstrijd tegen FC Emmen.

Reactie Henk de Jong

"Het moet nog wel wat beter. De scherpte moet erop. We zijn daar op de training ook mee bezig met kleine partijen van 2 tegen 2 of 4 tegen 4. Zodat je de scherpte krijgt, zodat we er straks klaar voor zijn", begon trainer De Jong na afloop van het duel met Achilles. "Ik had wel verwacht dat dit een hele lastige wedstrijd zou worden. Zij gaan hoge ogen gooien in strijd om een terugkeer naar de Jupiler League. We hadden het lastig met ze."

"Zelf hadden we natuurlijk veel vaker moeten scoren. We kregen veel kansen. Zij ook een paar overigens. Dus het had ook zomaar 8-4 kunnen zijn. De steekpasses die je ziet, eindigen nog niet altijd goed. Maar we zijn wel bezig met de diepgang. Als je dat op orde krijgt, dan gaan we veel goals maken", weet De Jong, die opnieuw veel spelers liet invallen. "Dat is onze kracht; dat iedereen erbij betrokken is. Als we hoog willen eindigen in de competitie, moeten we dat samen doen."

De Graafschap - Achilles '29: 4-2

circa 1.500 toeschouwers

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Boy van de Beek (14.), 1-1 Youssef El Jebli (29.), 2-1 Youssef El Jebli (45+2.), 2-2 Burak Uguz (47.), 3-2 Mark Diemers (61.), 4-2 Fabian Serrarens (69.)

Opstelling De Graafschap: Etemadi; Van Overbeek (62. Tutuarima), Abena (46. Straalman), S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort (62. Van Diermen), Driver (62. Keurntjes); Receveur, El Jebli (46. Serrarens), Klaasen (46. Diemers); Ars (62. Van den Hurk) en Van Mieghem.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht