De Graafschap rekent in prima oefenduel af met Al-Wahda: 4-0

De Graafschap heeft zaterdagavond een prima overwinning geboekt in de oefenwedstrijd tegen Al-Wahda, de ploeg die getraind wordt door Maurice Steijn. Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui, Ted van de Pavert en Youssef El Jebli maakten de doelpunten en zorgden voor de 4-0 eindstand.

Kansen; geen doelpunten

Trainer Mike Snoei van de Superboeren liet Jasper van Heertum - die inmiddels een aantal weken op proef is - starten als rechtsback. Gregor Breinburg en Javier Vet vormden met Stef Nijland het middenveld, dat elkaar veelvuldig wist te vinden. Na tien minuten spelen schoot Nijland op doel, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman van de gasten. In het vervolg van de eerste helft werd vooral Vet gevaarlijk, vaak op aangeven van Mohamed Hamdaoui. Al-Wahda kwam er via de counter dreigend uit, maar scoorde eveneens niet: ruststand 0-0.

Vier treffers

Na rust was het al snel raak voor de mannen van Snoei. Uit een prima voorzet van Jordy Tutuarima zette Ralf Seuntjens De Graafschap op voorsprong. Even later werd Nijland gevloerd in de zestienmeter en profiteerde Hamdaoui van het buitenkansje. Vanaf de stip verdubbelde hij de score: 2-0. Wat volgde was een hectische fase, waarin een speler van Al-Wahda een direct rode kaart kreeg. Het slotakkoord was voor invaller Youssef El Jebli, die de assist gaf bij de 3-0 van Ted van de Pavert en zelf de vierde treffer maakte.

Verslag gaat verder onder de foto

Snoei: "Zijn op de goede weg"

"Vorige week speelden we tegen de Polen (4-0 zege op Zaglebie Lubin, red.), vanavond was Al-Wahda de tegenstander. Goede ploegen, hoor. Daaraan kunnen we zien hoeveel stappen we maken. Ik vind echt dat we op de goede weg zijn", zei Snoei na afloop van de ruime zege. "Vooral de manier waarop stemt me tevreden. Hoe wij kansen afdwingen, vooruit verdedigen en hoog drukzetten op de helft van de tegenstander. Daar zijn we prima in geslaagd."

De Graafschap - Al-Wahda: 4-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ralf Seuntjens (50.), 2-0 Mohamed Hamdaoui (53.), 3-0 Ted van de Pavert (73.), 4-0 Youssef El Jebli (90.).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Van Heertum (64. Owusu), Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (68. Schuurman), Nijland (60. Van Kessel), Breinburg (68. Baas); Van Mieghem, Seuntjens (64. Thomassen) en Hamdaoui (64. El Jebli).

{asset:36348:url}{asset:36349:url}{asset:36350:url}{asset:36351:url}{asset:36352:url}{asset:36353:url}{asset:36354:url}{asset:36355:url}{asset:36356:url}{asset:36357:url}{asset:36358:url}{asset:36359:url}{asset:36360:url}{asset:36361:url}{asset:36362:url}{asset:36363:url}{asset:36364:url}{asset:36365:url}{asset:36366:url}{asset:36367:url}