U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap plaatst zich ondanks gelijkspel voor play-offs


De Graafschap plaatst zich ondanks gelijkspel voor play-offs

De Graafschap heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de play-offs en strijdt de komende weken vol voor promotie naar de Eredivisie. De Superboeren speelden zelf met 1-1 gelijk bij Jong Ajax, maar door het verlies van Almere City tegen Jong AZ werd de nacompetitie veiliggesteld.

Kansen Hendriks en Korte

Trainer Jan Vreman wijzigde zijn ploeg in Amsterdam op twee posities; Philip Brittijn en Mees Kaandorp keerden terug in het basisteam voor Johnatan Opoku en Danny Verbeek. Het eerste schot van de wedstrijd was van Mohamed Ihattaren, die vanuit een lastige hoek op het been van Hidde Jurjus schoot. Na een kwart wedstrijd kregen de Superboeren ook een kans: Kaandorp zette de bal voor op Sam Hendriks, die nét tekortkwam en daardoor zag dat Ajax-doelman Jay Gorter tijdig kon ingrijpen. Vervolgens had Giovanni Korte een goede individuele actie in huis, maar zijn schot miste kracht. Aan Ajax' zijde was Ihattaren de meest gevaarlijke man, met meerdere scherpe voorzetten en schoten richting Jurjus. Nog in de eerste helft pakte Gorter een inzet van Korte en voorkwam Jurjus een goal van Kian Fitz-Jim.

Veel mogelijkheden; twee goals

Na rust kreeg Hendriks de bal voor zijn voeten, maar hij werkte de bal langs de goal van Gorter. In de daaropvolgende aanval werd Jong Ajax dreigend via Ihattaren, die het leder nipt over mikte. In de 58e minuut knikte Jeffry Fortes binnen na een hoekschop: 0-1 voor De Graafschap. Ajax-invaller Ar'Jany Martha had de 1-1 op zijn schoen, maar hij schoot uit riante positie wild over. Gabriel Misehouy kreen even later een nóg betere kans op een doelpunt. Opnieuw bleek Jurjus een uitstekende sta-in-de-weg. Twaalf minuten voor tijd werd het toch gelijk dankzij Martha, die de rebound - na een schot van Jaydon Banel - binnenschoot. In de slotfase trof de thuisploeg tweemaal het aluminium en ontsnapte De Graafschap aan een achterstand. Opoku had voor de 1-2 kunnen zorgen, maar zijn uithaal eindigde op de vuisten van Gorter.

Door de gunstige uitslagen op de andere velden (Jong AZ won met 0-3 bij Almere City FC) plaatsen we ons voor de play-offs, die aanstaande maandag beginnen met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. De aftrap op De Vijverberg is om 20:00 uur. Tot dan, Superboeren!

Jong Ajax - De Graafschap: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jeffry Fortes (56.), 1-1 Ar'Jany Marta (78.)

Arbiter: Pérez | Toeschouwers: 1.358

Opstelling Jong Ajax: Gorter; Van Gelderen, Aertssen (69. Delgado), Hillen (46. Yah), Musampa; Warmerdam ©, Hlynsson, Fitz-Jim (59. Banel); Ihattaren (59. Martha), Rasmussen en Ünüvar (69. Misehouy).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert © (59. Baas), Fortes; Brittijn (70. Gravenberch), Schuurman (59. Dekker), Neghli (70. Opoku); Kaandorp (59. Önal), Hendriks en Korte.

Gele kaart(en) Jong Ajax:

Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong Ajax:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner