De Graafschap pakt verdiend punt op bezoek bij MVV Maastricht

De Graafschap heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met 2-2 gelijkgespeeld. Na een 0-1 voorsprong via Philip Brittijn keerde MVV Maastricht de stand om. Een laat doelpunt van Jeffry Fortes zorgde voor een eindstand van 2-2, een terechte uitslag.

Doelpunt Brittijn

Trainer Adrie Poldervaart wijzigde zijn basisformatie op één positie in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd van 2022. Lion Kaak kreeg voor het eerst dit seizoen een basisplaats, waardoor Hamza Bouihrouchane op de reservebank begon. De eerste goede kans was voor de thuisploeg, die vooral in de eerste vijf minuten stormachtig uit de kleedkamer kwam. Lars Schenk liep van achteruit door en combineerde, waarna zijn schot werd geblokt door Rio Hillen. Negen minuten later meldden ook de Superboeren zich, toen Charlison Benschop op aangeven van Alexander Büttner een vrije kopkans kreeg. De bal eindigde echter voorlangs het MVV-doel. Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Büttner wél gepromoveerd tot een doelpunt. Brittijn kwam goed ingelopen en schoot beheerst raak achter MVV-doelman Romain Matthys; 0-1. Hoewel de Limburgers vervolgens de druk flink opvoerden, kreeg De Graafschap de grootste kansen. Een harde voorzet van Camiel Neghli werd over het doel gekopt door Benschop en even later gaf Robin Schouten de bal voor. Başar Önal kon de bal nét niet goed raken, waardoor een echte schietkans uitbleef. Met nog één minuut op de klok kwam MVV toch nog langszij: een snelle uitbraak werd doeltreffend afgerond door Nicky Souren.

Fortes zorgt voor punt

Na rust was het opnieuw snel raak voor de thuisploeg. Ruben van Bommel schoot de bal binnen achter Hidde Jurjus en zette de 2-1 op het scorebord. In de 53e minuut voorkwam Jurjus met een uitstekende redding dat MVV uitliep door een kopbal van Koen Kostons te pareren. Aan de andere kant kreeg De Graafschap ook kansen. Na een goede aanval via Brittijn, Kaak en Neghli raakte niemand de voorzet van laatstgenoemde aan. Luttele seconden later had Önal de bal voor het intikken na een voorzet van Brittijn, maar ging de bal over het doel van Matthys. Een kwartier voor het einde had Neghli de 2-2 op zijn schoen, echter werd een doelpunt voorkomen door Matthys. De ploeg van Poldervaart zette flink aan in de slotfase en ging vol voor de 2-2. Pogingen van Danzell Gravenberch (schot over en geblokt door MVV-been) leverden nog geen goal op, maar in de slotseconde werd het via Fortes toch gelijk. Hij knikte raak uit een hoekschop en zorgt ervoor dat we een punt meenemen uit Maastricht.

MVV Maastricht - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Philip Brittijn (25.), 1-1 Nicky Souren (44.), 2-1 Ruben van Bommel (48.), 2-2 Jeffry Fortes (90.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 6.433

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Labylle, Van Helden, Waem ©, Schenk (81. Essers); Džepar, Steuckers, Souren; Blummel (81. Kleinen), Kostons en Van Bommel (69. Remans).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes ©, Hillen, Büttner; Brittijn, Kaandorp (72. Korte), Kaak; Neghli (84. Haen), Benschop (72. Gravenberch) en Önal (84. De Jong).