De Graafschap pakt punt op bezoek bij Jong FC Utrecht: 2-2

De Graafschap heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. De Superboeren kregen voor rust voldoende kansen, maar gingen door een benutte penalty van Joris Arweiler met een achterstand de rust in. In de tweede helft zorgde Mohamed Hamdaoui voor de verdiende gelijkmaker en maakte Arweiler vlak voor tijd zijn tweede doelpunt van de avond. Branco van den Boomen zette de gelijkmaker op het bord: 2-2.

Twee wijzigingen

Trainer Mike Snoei voerde twee wijzigingen door in zijn basisopstelling. Toine van Huizen was niet fit genoeg, waardoor Jasper van Heertum z'n plek centraal achterin overnam. Op het middenveld werd Gregor Breinburg (net terug van een interlandtrip met Aruba) vervangen door Roland Baas. Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem maakten hun rentree in de wedstrijdselectie van de Superboeren, die op Sportcomplex Zoudenbalch aardig van start gingen. Na kansen voor Javier Vet (redding doelman Fabian de Keijzer) en Van den Boomen (schot in zijnet) liet ook de thuisploeg van zich horen.

Strafschop Utrecht

Een vrije trap van de Utrechtse beloftenploeg ging net voorlangs. Na vasthouden van Ted van de Pavert ging de bal in de 32e minuut op de stip. Arweiler benutte het buitenkansje en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-0. Na de openingstreffer had De Graafschap op 1-1 kunnen komen, maar de bal ging niet in het Utrecht-doel. Een inzet van Javier Vet werd door Mitchell van Rooijen bijna in eigen goal verwerkt en even later vond Hamdaoui met een listige voorzet geen medespeler.

Verdiende gelijkmaker(s)

In de tweede helft - waarin Van Mieghem zijn rentree maakte - kreeg De Graafschap waar het recht op had: een doelpunt. Hamdaoui kreeg veel tijd om uit te halen en deed dat succesvol. Het duel bleef vervolgens op en neer gaan. Arweiler schoot centimeters naast, waarna De Graafschap de wedstrijd meer in handen kreeg. Hamdaoui kopte over het doel van Utrecht en via Van de Pavert creëerde De Graafschap de volgende kans. De bal leek tegen een Utrechtse hand te gaan, maar scheidsrechter Pérez wilde van een strafschop niets weten. In de absolute slotfase liep De Graafschap in het mes van Utrecht, toen Arweiler de bal strak raak schoot achter Hidde Jurjus. Tóch werd het gelijk, dankzij een goed doelpunt van Van den Boomen vlak voor tijd: 2-2.

"Alles gedaan om te winnen"

De Graafschap had het duel in de slotfase dus kunnen verliezen, maar gelukkig gebeurde dat niet. "Dan had ik wel een heel slecht gevoel aan de wedstrijd overgehouden", zei Snoei na afloop. "Als je over mijn gevoel praat, ben ik met deze uitslag wel opgelucht. Ik vond Utrecht in de tweede helft wel dreigender over de middenlijn, maar dat kwam omdat wij veel spelers voor de bal hadden staan. Na rust hebben we er alles aan gedaan om te winnen", aldus de trainer van De Graafschap, die blij was met de rentree van Van Mieghem. "Je zag gelijk de dreiging... Het is een jongen met diepte in zijn spel. Hij heeft een loopactie en er gebeurde van alles. Ik ben enorm blij voor hem - maar ook voor de ploeg - dat we zo'n speler erbij hebben."

Jong FC Utrecht - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jonas Arweiler (32.), 1-1 Mohamed Hamdaoui (55.), 2-1 Jonas Arweiler (89.), 2-2 Branco van den Boomen (90+2.).

Arbiter: Martin Pérez| Toeschouwers: 693

Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer; Pabai, St. Jago, Van der Velden, Culhaci; Van Rooijen ©,Velanas, El Barjiji; Maddy (89. Mallahi), Arweiler en Acheffay (74. Van den Berg).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van de Pavert ©, Tutuarima; Baas (46. Van Mieghem), Van den Boomen, Vet; Hamdaoui, Thomassen (78. Seuntjens) en Nijland (63. Breinburg).

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: El Barjiji (28.), Pabai (39.), Van den Berg (77.).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (31.), Tutuarima (81.), Seuntjens (90+2.), Van Mieghem (90+3.).