U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap pakt felbevochten punt in Den Haag


De Graafschap heeft op bezoek bij ADO Den Haag een punt gepakt. De Superboeren scoorden niet in de Hofstad, maar ook de tegenstander kwam niet tot scoren: 0-0. Voor De Graafschap is dit het tweede punt in een uitduel dit seizoen.

Stormachtig Den Haag

Op de stormachtige zaterdagavond ontbrak Lars Nieuwpoort bij De Graafschap door een schorsing. Jordy Tutuarima speelde daardoor als linksback. Fabian Serrarens bleek niet fit genoeg voor een basisplek en zijn positie in de punt van de aanval werd ingevuld door Stef Nijland. De Superboeren begonnen aardig in Den Haag en zorgden via Daryl van Mieghem voor het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd. Hij punterde de bal na een gevaarlijke tegenstoot naast.

El Khayati gevaarlijk

ADO verscheen nadien meer en meer op de helft van De Graafschap, wat resulteerde in enkele hachelijke momenten. Allereerst werkte Frank Olijve de bal daadkrachtig weg uit eigen zestien, op het moment dat Erik Falkenburg aan uithalen dacht. Niet veel later kreeg Abdenasser El Khayati twee kansen. De sluipschutter van ADO mikte eerst voorlangs en mikte luttele minuten na zijn eerste kans de bal in het zijnet.

Keeperswissel en bijna 0-1

{asset:33025:url}

In de rust moest De Graafschap noodgedwongen keeper Hidde Jurjus wisselen. Hij bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Agil Etemadi. De invaller werd direct aan het werk gezet en redde keurig op een levensgrote kans van Elson Hooi. In de rebound mikte El Khayati rakelings naast. Nog voordat er een uur op de klok stond, was Leeroy Owusu dichtbij de 0-1. Een vlammend schot van de rechtsback werd op het nippertje gekeerd door Zwinkels.

Tweede punt in uitduel

Het duel kon zodoende nog alle kanten op, wat opnieuw bleek toen Furdjel Narsingh een dikke kans op de 0-1 kreeg. Hij lepelde de bal over, terwijl El Khayati aan de overkant een kans onbenut liet. In de slotminuten van de wedstrijd moest Zwinkels nog twee keer redden. Eerst op een poging van Van Mieghem en daarna op een inzet van invaller Delano Burgzorg. De Graafschap pakte zo voor de tweede keer dit seizoen een punt in een uitwedstrijd: 0-0.

De Jong: "Mooi punt voor ons"

"Een dik verdiend punt voor De Graafschap", zei ADO-trainer Fons Groenendijk na afloop op de persconferentie. Onze coach was het daar mee eens. "Een mooi punt voor ons", aldus een tevreden De Jong. "We zijn blij met ieder punt, maar gezien de mogelijkheden hadden we een doelpunt moeten maken. In de omschakeling hebben we vijf goede kansen gehad. Eigenlijk moet je het duel dan beslissen. Achteraf zat er meer in", vertelde De Jong. "We hebben ons ding goed gedaan vanavond. De jongens hebben dit punt écht verdiend, ze trainen fantastisch. Het winnende doelpunt bleef helaas uit, maar hier kunnen we verder mee."

{asset:33026:url}

ADO Den Haag - De Graafschap: 0-0

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 11.105

Doelpuntenmaker(s):

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Kanon (57. Pinas), Kuipers, Meijers; Immers, El Khayati, N. Bakker; Becker, Falkenburg (77. Goossens) en Hooi (57. Necid).

Opstelling De Graafschap: Jurjus (46. Etemadi); Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; E. Bakker, El Jebli, Olijve; Narsingh (74. Burgzorg), Nijland (82. Thomassen) en Van Mieghem.

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Troupée (88.)

Gele kaart(en) De Graafschap: El Jebli (30.), Van de Pavert (45.)

Rode kaart(en) ADO Den Haag:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:

{asset:33004:url}

{asset:33009:url}

{asset:33010:url}

{asset:33011:url}

{asset:33012:url}

{asset:33013:url}

{asset:33014:url}

{asset:33015:url}

{asset:33016:url}

{asset:33017:url}

{asset:33018:url}

{asset:33019:url}

{asset:33020:url}

{asset:33021:url}

{asset:33022:url}

{asset:33023:url}

{asset:33024:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner