De Graafschap pakt drie belangrijke punten in Utrecht


De Graafschap pakt drie belangrijke punten in Utrecht

De Graafschap heeft op Tweede Paasdag drie belangrijke punten gepakt tegen Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch wonnen de mannen van trainer Mike Snoei met 0-1 van de beloftenploeg van FC Utrecht. Daryl van Mieghem zorgde voor de enige treffer in de Domstad.

Initiatief en doelpunt

De Graafschap moest winnen in Utrecht en trainer Mike Snoei voerde enkele wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van het laatste duel met FC Dordrecht (0-3). Jasper van Heertum, Roland Baas, Jordy Tutuarima, Jesse Schuurman en Johnatan Opoku begonnen vanaf de aftrap. Dit ging ten koste van Ted van de Pavert (geschorst), Rick Dekker, Clint Leemans, Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens. De Superboeren namen direct het initiatief en al vrij snel kreeg Van Mieghem een mogelijkheid op aangeven van Julian Lelieveld, maar de aanvoerder schoot naast. Enkele minuten later schoot Opoku van dicht bij op de handen van Thijmen Nijhuis en in de rebound haalde Gabriel Culhaci ternauwernood een inzet van Elmo Lieftink voor de doellijn weg.

Na een kwart wedstrijd was het alsnog raak voor De Graafschap; Van Mieghem speelde Rick Meissen uit in het strafschopgebied en schoot vervolgens door de benen van Nijhuis binnen: 0-1. Na de treffer bleef De Graafschap de bovenliggende partij, al bleven kansen even uit. In de 37ste minuut kwam Jong FC Utrecht er voor het eerst echt uit en het werd direct gevaarlijk. Rody de Boer redde echter uitstekend op het schot van Mohamed Mallahi. Daarna probeerden de Superboeren er nog een doelpunt bij te maken, maar het werd vlak voor rust geen 0-2. Opoku besloot niet zelf te schieten en legde af op Lieftink, die zijn schot van de lijn gehaald zag worden.

Gemiste kansen

In de tweede helft hoopte De Graafschap het duel definitief te beslissen en al snel kreeg Danny Verbeek een schietkans. Nijhuis stond goed opgesteld en redde op het schot vanaf randje zestien. De was echter nog 0-1 en zo hield de beloftenploeg hoop. Na bijna een uur spelen werd het bijna 1-1 toen de thuisploeg gevaarlijk doorbrak en Jeredy Hilterman Odysseus Velanas vrij voor De Boer zette. De doelman redde prima met zijn voet en voorkwam de gelijkmaker.

Na iets meer dan een uur spelen kreeg de net ingevallen Joey Konings twee goede mogelijkheden op de 0-2: eerst redde Nijhuis in twee instanties op een schot van Konings en vlak daarna ging een poging naast. Tien minuten voor tijd had ook Melvin Platje de 0-2 op zijn schoen, ware het niet dat ook hij de bal naast schoof. Omdat de stand nog 0-1 was, mocht Jong FC Utrecht blijven hopen op meer en in de slotfase keerde De Boer een inzet van Tim Pieters uitstekend. In de absolute blessuretijd verdubbelde Platje de voorsprong alsnog bijna, maar de bal ketste terug het veld in via de paal.

Snoei: "Dit hadden we even nodig"

Trainer Snoei was na afloop blij met de zege, die volgens hem hard nodig was. "We hadden het eerder af moeten maken na de 0-1 voorsprong. Voor de rust twee keer en na de rust nog twee of drie keer, maar we hielden de tegenstander in leven. Dat vind ik jammer, want we hebben veel arbeid moeten verrichten onder moeilijke omstandigheden vanwege de wind, dus het is jammer dat het spannend bleef. We hebben dit met de hele groep gedaan, ook met de jongens die er naast staan en teleurgesteld zijn. Ik heb niemand gezien die in zijn jas is weggekropen. Dit hadden we gewoon even nodig met elkaar. We hebben een prima stap gezet, maar ook nog heel veel te doen. Dit is wel gewoon even de doping die we nu nodig hebben", aldus Snoei.

Jong FC Utrecht - De Graafschap: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Van Mieghem (22.)

Arbiter: Vos | Toeschouwers: 0

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Pabai (60. Van der Kust), Meissen, Mukeh (75. Pieters), Culhaci; Huizing, Balk (46. Sanches Fernandes), Lottin; Mallahi (75. Alou), Hilterman © en Velanas.

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Baas, Tutuarima (76. Hilderink); Lieftink, Verbeek (60. Konings), Schuurman; Opoku en Van Mieghem © (69. Platje).

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Mukeh (33.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Verbeek (19.)

Rode kaart(en) Jong FC Utrecht:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:

01-Spandoek.jpg

Baas-vs-Utrecht.jpg

Lieftink-vs-Utrecht.jpg

Schuurman-vs-Utrecht.jpg

Van-Heertum-vs-Utrecht.jpg

Van-Huizen-vs-Utrecht.jpg

11-KA_0029.JPG

12-KA_0069.JPG

13-KA_0096.JPG

14-KA_0098.JPG

15-KA_0124.JPG

16-KA_0145.JPG

17-KA_0160.JPG

18-KA_0187.JPG

19-KA_0190.JPG

20-JKP_8037.JPG

21-JKP_8041.JPG

22-JKP_8057.JPG

23-JKP_8235.JPG

24-JKP_8277.JPGNieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.