​De Graafschap pakt cruciale driepunter op slotdag van vierde periode

De Graafschap heeft nog kans om de play-offs te bereiken. De vierde periode ging weliswaar naar SC Cambuur, dat afrekende met RKC Waalwijk. Maar door goals van Daryl van Mieghem en Anthony van den Hurk werd vrijdag met 1-2 van Almere City FC gewonnen.

Driver afwezig

Bij De Graafschap startte Tolgahan Cicek als linksback, omdat Andrew Driver afhaakte met een bovenbeenblessure. Robert Klaasen was wel weer terug voor het belangrijke treffen in Flevoland en begon als middenvelder. De Graafschap zorgde voor de eerste doelpogingen, maar had geen succes via Anthony van den Hurk. Aan de andere kant werd Filip Bednarek getest door Faris Hammouti.

Goal afgekeurd

In de eerste helft zagen de toeschouwers, waaronder ongeveer 200 meegereisde Superboeren, weinig échte kansen. De Graafschap kwam wel tot scoren via Van den Hurk, na een sublieme pass van Klaasen, maar de volley werd afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Dit tot verbazing van de speaker van Almere, die de goal alsnog aankondigde. Vlak voor rust kwam ook De Graafschap goed weg bij een schot van Yener Arica dat op de lat uiteenspatte.

{asset:23089:url}

Vierde periode uit zicht

Het bleek dat SC Cambuur in de rust al op een 5-0 voorsprong stond. Daardoor was de vierde periode uit het zicht verdwenen voor De Graafschap, dat zich volledig op het duel in Almere kon focussen. Winst was noodzaak en in de eerste minuten van de tweede helft werden beide doelmannen aan het werk gezet. Eerst redde Bednarek geweldig na een combinatie tussen Sherjill Mac-Donald en Yener Arica, waarna Kramer een doelpunt van Elvio van Overbeek voorkwam.

Winst in Almere!

Twintig minuten voor tijd had Bednarek echter geen antwoord op een geweldige stift van Kees van Buuren: 1-0 en een haast onmogelijke opgave voor De Graafschap. De Superboeren werden echter geholpen door Almere-doelman Kramer. Invaller Daryl van Mieghem kon daardoor de 1-1 binnen werken. De slotfase was ongekend spannend en in de laatste minuut ging het uitvak uit z'n dak bij de verlossende 1-2 van Anthony van den Hurk. De vierde periode is niet voor De Graafschap, maar het kan nog!

Op vrijdag 28 april de kraker tegen Achilles '29, thuis op De Vijverberg... Koop nu je kaarten!

{asset:23090:url}

Almere City FC - De Graafschap: 1-2

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 2.130

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Kees van Buuren (69.), 1-1 Daryl van Mieghem (78.), 1-2 Anthony van den Hurk (90.)

Opstelling Almere City FC: Kramer; Van Buuren, L. Nieuwpoort, Metalsi, Salasiwa; Rijsdijk, Hammouti, Arica; Ten Voorde, Mac-Donald (70. Van der Water) en Ahannach.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen (76. Will), Nieuwpoort, Cicek (72. Koolhof); Diemers, Smeets, Klaasen (67. Van Mieghem); Parzyszek en Van den Hurk.