De Graafschap overklast Fortuna Sittard op De Vijverberg: 5-1

De Graafschap is zondagmiddag geweldig begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Superboeren lieten geen spaan heel van Fortuna Sittard: 5-1. Fabian Serrarens maakte een hattrick en Youssef El Jebli twee briljante doelpunten.

Vlammen in de kou

In de Achterhoekse vrieskou begon nieuweling Azor Matusiwa direct in de basis, terwijl ook Javier Vet aan de aftrap verscheen. Delano Burgzorg maakte zijn basisdebuut bij de Superboeren en kreeg het publiek al in minuut één op de banken. De aanvaller speelde als linksbuiten en liet tegenstander Alessandro Ciranni constant zijn hielen zien. De vlammende start van De Graafschap was de opmaat naar heel veel moois.

Serrarens' dubbelslag

Na een kwartier kreeg Serrarens zijn eerste kans van de wedstrijd, die jammerlijk naast verdween. Nog geen kwartier later had de spits de teller echter op twee goals staan. Eerst volleerde hij een voorzet van Furdjel Narsingh prachtig tegen de touwen voor de 1-0. Niet veel later schoof Burgzorg de bal in Serrarens' voeten: 2-0. Het kon niet op voor de Superboeren, die voor rust geweldig speelden. Serrarens kreeg de kans op een onvervalste hattrick, ware het niet dat hij recht in de handen van Alexei Koselev kopte.

{asset:33678:url}

Passie en strijd

De Graafschap ging tóch met een 3-0 stand de rust in, omdat El Jebli op een geweldige manier een vrije trap in de kruising schilderde. In de tweede helft gooide Fortuna de boel om, ging het met drie aanvallers spelen en maakte Ahmed El Messaoudi de 3-1. Daarna nam De Graafschap het heft 'gewoon' weer in handen. Met passie en strijd overklaste het de tegenstander en liepen de Superboeren uit naar 5-1.

Applaus voor Superboeren

Halverwege de tweede helft completeerde Serrarens zijn hattrick na een briljante actie van Burgzorg (4-1), waarna El Jebli een solo bekroonde met een knal in de verre hoek: 5-1. In de laatste minuten kregen Burgzorg en hattrick hero Serrarens een applauswissel en bouwde het publiek op de tribunes alvast een feestje. Het werd 5-1, wát een begin van de tweede seizoenshelft!

De Graafschap - Fortuna Sittard: 5-1

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 12.304

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fabian Serrarens (27.), 2-0 Fabian Serrarens (30.), 3-0 Youssef El Jebli (43.), 3-1 Ahmed El Messaoudi (56.), 4-1 Fabian Serrarens (66.), 5-1 Youssef El Jebli (73.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman ©, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh (77. Van Mieghem), Serrarens (89. Bakker) en Burgzorg (81. Thomassen).

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Ciranni, Ninaj, Heerings, Pinto; Hutten (46. Dobos), Rodriguez, Diemers (77. Smeets), El Messaoudi; Stokkers (46. Lamprou) en Novakovich.

Gele kaart(en) De Graafschap: Vet (25.)

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Diemers (28.), Ciranni (33.), Ninaj (67.), Rodriguez (83.), Heerings (90+1.)