De Graafschap ontvangt Excelsior voor topper op De Vijverberg


De Graafschap ontvangt Excelsior voor topper op De Vijverberg

Na de verloren bekerderby tegen Vitesse (2-0) richt De Graafschap het vizier volledig op de competitie. Een druk programma - met vijf wedstrijden in vijftien dagen - wordt vrijdag afgesloten met de topper op De Vijverberg tegen Excelsior, de nummer vijf van de ranglijst.

Zes punten meer

De Graafschap en Excelsior hebben de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie. De Rotterdammers staan na twaalf duels op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ricardo Moniz heeft nu twintig punten, zes minder dan de Superboeren. Die punten werden met name thuis behaald, aangezien Excelsior aan de laatste vijf wedstrijden buitenshuis slechts twee punten overhield. Afgelopen dinsdag was er wel een opsteker: in het bekertoernooi werd - na verlenging - met 4-2 gewonnen van NEC Nijmegen. De laatste keer dat Excelsior op bezoek kwam in Doetinchem werd het trouwens 4-1 voor De Graafschap. Vrijdag weer een ruime zege?!

"Directe concurrent op flinke achterstand zetten"

"We hebben goed gesproken over het duel met Vitesse. Maar niet te lang, want Excelsior wacht alweer snel", zei trainer Mike Snoei na de donderdagtraining. "Voor ons is het een enorme uitdaging om een directe concurrent op een flinke achterstand te kunnen zetten. Maar Excelsior is een geduchte tegenstander, we hebben ze vanmiddag nog geanalyseerd. Nu moeten we 't vooral zelf doen; niet te veel steken laten vallen en messcherp beginnen - samen met onze geweldige aanhang. Ik vind het prachtig, iedere thuiswedstrijd bijna 10.000 supporters in het stadion. Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar denk dat wij sterker zijn. Dat moeten we laten zien."

Steun jij De Graafschap ook tegen Excelsior? Koop snel je tickets voor de topper...


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht