De Graafschap met 3-1 onderuit in Volendam

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Volendam. Tegen de verhoudingen in werd het 3-1 voor de thuisploeg. De doelpunten kwamen op naam van Robert Mühren, Mees Kaandorp, Daryl van Mieghem en Koen Blommestijn.

Bovenliggend in de eerste helft

De Graafschap-trainer Jan Vreman gaf Johnatan Opoku een basisplaats in Volendam, terwijl Philip Brittijn ontbrak. In de eerste tien minuten waren de Superboeren de bovenliggende partij. Al na twee minuten eindigde de bal op de paal, toen een uithaal van Jesse Schuurman werd geschampt via een Volendams been. Een paar minuutjes later was er weer een vloeiende aanval te zien aan Achterhoekse zijde; Joey Konings legde de bal terug op Opoku, wiens uithaal net wat kracht miste. Enigszins tegen de verhoudingen in werd het 1-0 voor Volendam. Mühren verscheen voor Hidde Jurjus en mikte raak. Halverwege de eerste helft werd het verdiend 1-1. Ted van de Pavert gaf een fijne bal op Opoku, die na licht toucheren Kaandorp de gelegenheid gaf de gelijkmaker op het bord te zetten. De formatie van Vreman kwam vervolgens beter in de wedstrijd en kreeg twee goede mogelijkheden op een voorsprong aan De Dijk. Eerst ging een schot van Giovanni Korte net naast en even later was de linksbuiten weer dicht bij een doelpunt. Een perfecte voorzet van Opoku belandde bij Korte, die zijn uithaal katachtig gekeerd zag worden door Filip Stanković.

Voorsprong voor Volendam

De eerste kans na rust was voor De Graafschap. Julian Lelieveld combineerde goed met Kaandorp, waarna de bal voor het doel werd gegeven. Stanković plukte de bal net op tijd weg, voordat Konings gevaarlijk kon worden. In de 54e minuut liep Van Mieghem een voorzet van Dean James binnen en zorgde voor de 2-1 voorsprong. Jurjus voorkwam zeven minuten later een derde Volendamse treffer. Dat deed onze doelman even later opnieuw; ditmaal zette Mühren zichzelf handig vrij, maar werd hij gestopt door Jasper van Heertum én Jurjus. Aan de andere kant meldde invaller Elmo Lieftink zich met een hard schot richting Stanković, die opnieuw een sta-in-de-weg bleek. De Graafschap zette aan om de gelijkmaker te forceren en werd gevaarlijk via Opoku (schot gekeerd) en Danny Verbeek (bal na een scrimmage weggebokst door Stanković). In plaats van de 2-2 - die gezien de krachtsverhoudingen terecht zou zijn - noteerde de thuisploeg de 3-1. Blommestijn maakte het derde doelpunt namens de Palingboeren, die het duel daarmee in het slot gooiden. Volgende week vrijdag spelen we in eigen huis tegen TOP Oss (aftrap 20:00 uur)

FC Volendam - De Graafschap: 3-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Robert Mühren (14.), 1-1 Mees Kaandorp (23.), 2-1 Daryl van Mieghem (54.), 3-1 Koen Blommestijn (90+4.)

Arbiter: Van den Kerkhof | Toeschouwers: 5.859

Opstelling FC Volendam: Stankovic; W. Ould-Chikh (30. James), Mirani ©, Flint, Vertrouwd (59. Murkin); Deul, Visser (59. A. Plat), Oristanio (83. Blommestijn); B. Ould-Chikh (70. Kaars), Mühren en Van Mieghem (59. Antonucci).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert © (81. Gravenberch), Fortes; Opoku, Schuurman (77. Dekker), Neghli; Kaandorp (77. Verbeek), Konings (67. Hendriks) en Korte (67. Lieftink).