​De Graafschap onderuit bij koploper VVV-Venlo


​De Graafschap onderuit bij koploper VVV-Venlo

De Graafschap heeft vrijdagavond de uitwedstrijd op bezoek bij VVV-Venlo verloren: 4-1. De manschappen van trainer Henk de Jong stonden na 55 minuten met 4-0 achter. In het laatste kwartier maakte clubtopscorer Piotr Parzyszek nog wel zijn vijftiende treffer van het seizoen, maar het mocht niet baten.

Drie nieuwelingen in basis

Met de drie nieuwelingen Daryl van Mieghem, Robert Klaasen (die maandag al debuteerde) en Kevin van Diermen aan de aftrap begon De Graafschap matig aan het treffen in Limburg. In de vijfde minuut van het duel soleerde Joey Sleegers namelijk door de defensie van de Superboeren, waarna zijn schot via Vito van Crooij tegen de touwen belandde: 1-0. De Graafschap was slordig in de passing, maar tot aan de 33e minuut creëerden beide ploegen niks meer.

Slordig De Graafschap

Na ruim een half uur kwam een - mislukte - ingestudeerde vrije trap prompt voor de voeten van Roel Janssen terecht. Hij haalde de trekker over voor de 2-0. Een doelpoging van Mark Diemers (vrije trap) namens De Graafschap verdween over het doel van VVV, voordat Filip Bednarek op slag van rust de 3-0 moest voorkomen. Hij redde keurig op een inzet van Sleegers, die bijna profiteerde van balverlies in het zestienmetergebied.

3-0 en 4-0

In de tweede helft werd het er niet veel beter op bij De Graafschap. Bij de Superboeren slaagden weinig acties en tot overmaat van ramp kreeg VVV vanaf de aftrap voor het tweede bedrijf al een kans. Bednarek greep in na een verkeerde trap van Tim Linthorst. De verdediger maakte luttele minuten later een handsbal en leidde zo een penalty in. Clint Leemans verzilverde het buitenkansje voor de 3-0. Tussen de bedrijven door probeerde Piotr Parzyszek het VVV-doel te vinden. Hij kopte naast.

Nederlaag in Venlo

Aan de andere kant was het wel raak toen Jonathan Opoku vanuit de tweede lijn uithaalde. Via het hoofd van Linthorst werd het zodoende 4-0. Het duel bloedde dood, ondanks het feit dat Parzyszek elf minuten voor tijd de 4-1 tegen de touwen joeg. Anthony van den Hurk kwam daarna een teen tekort voor de 4-2 en kopte ook nog over. Het bleef bij 4-1 in Venlo.

VVV-Venlo - De Graafschap: 4-1

Arbiter Ed Janssen | Toeschouwers: 5.105

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Vito van Crooij (5.), 2-0 Roel Janssen (33.), 3-0 Clint Leemans (52./pen), 4-0 Tim Linthorst (55./e.d.), 4-1 Piotr Parzyszek (79.)

Opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij; Dekker, Promes, Röseler, Janssen; Post (60. Receveur), Leemans, Opoku (75. Zelalem); V. van Crooij (67. Resida), Seuntjens en Sleegers.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Van Diermen, Linthorst, Cicek; Diemers, Klaasen, Smeets (46. El Jebli); Van Mieghem (70. Van den Hurk), Parzysek en Driver (46. Van Overbeek).

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Post (49.)

Gele kaart(en) De Graafschap: El Jebli (66.), Van Diermen (76.)

Rode kaart(en) VVV-Venlo:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht