De Graafschap nipt onderuit in kraker tegen Almere City FC: 1-0

De Graafschap heeft door een 1-0 nederlaag punten laten liggen in de topper met Almere City FC. In Almere verloren de Superboeren door een laat doelpunt van Thomas Verheydt. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de grootste kansen, maar in de tweede helft lagen er kansen op een doelpunt voor De Graafschap. Ondanks veel strijd en enkele goede mogelijkheden viel er geen treffer waarna Almere City het duel uiteindelijk besliste.

Voetbalgevecht

De Graafschap begon met één wijziging in de basiself ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Jong FC Utrecht (3-1 winst). Daryl van Mieghem was niet inzetbaar en werd vervangen door Danny Verbeek. De thuisploeg, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, had uitgepakt met een heuse lichtshow bij de opkomst voor de clash met de Superboeren en begon sterk aan de wedstrijd. Na vijf minuten kreeg Almere City de eerste kans via Verheydt op aangeven van Oussama Bouyaghlafen, maar doelman Rody de Boer kon het schot vrij gemakkelijk opvangen. Daarna golfde het spel wat op en neer al slaagde De Graafschap er niet in om Almere-goalie Michael Woud te testen.

Na bijna een kwart wedstrijd kreeg Joey Konings dé kans op de 0-1 uit een voorzet van Julian Lelieveld. Konings mikte echter naast oog-in-oog met Woud. Kort daarna redde De Boer uitstekend op een kopbal van Elias Sørensen, die een kans kreeg na een pass van Bouyaghlafen. Beide ploegen stopten veel energie in de wedstrijd, maar in het vervolg kreeg Almere de grootste kansen. Eerst kopte Frederik Helstrup via-via naast het doel van De Boer en enkele minuten later kopte ook Bouyaghlafen over. De Graafschap had het daarna lastig en Ted van de Pavert voorkwam met een goede ingreep gevaar van Sørensen. De ruststand was zodoende 0-0.

Kansen, maar geen goal

In de tweede helft kwam De Graafschap er voetballend beter doorheen, al moest het wel eerst een kans van Almere incasseren via Sørensen. De Deense aanvaller legde aan voor een vrije trap, maar De Boer zag de bal recht op zich afkomen en kon de bal gemakkelijk vangen. In het vervolg had De Graafschap wat moeite om grote kansen te creëren, maar in het tweede deel van de tweede helft werden er prima kansen gecreëerd. Eerst kopte Ralf Seuntjens over uit een hoekschop van Rick Dekker en in de 68ste minuut had Elmo Lieftink de 0-1 op zijn schoen. Op aangeven van Lelieveld haalde Lieftink hard uit, maar Almere-goalie Woud kon de bal nog maar net uit de hoek van het doel tikken.

Iets meer dan tien minuten voor tijd schoot Jordy Tutuarima via een Almere-been op het dak van het doel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg De Graafschap echter de deksel op de neus. Verheydt kopte de 1-0 binnen achter De Boer uit een hoekschop van Ryan Koolwijk. In de blessuretijd persten de Doetinchemmers er nog een slotoffensief uit en Toine van Huizen kreeg van dichtbij een levensgrote kans op de 1-1, maar schoot net naast. De Graafschap verspeelde zo dure punten tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, dat nu een voorsprong van acht punten heeft op de Superboeren.