De Graafschap nipt onderuit in doelpuntrijk oefenduel met Vitesse: 3-4

De Graafschap heeft maandagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Vitesse gespeeld. Bij beide ploegen stonden spelers op het veld die de afgelopen speelronde weinig of geen speelminuten maakten. Op het veld van DZC'68 werd het 3-4 voor de Arnhemmers. Johnatan Opoku (twee keer) en Roland Baas maakten de doelpunten namens de Superboeren.

3-0 voorsprong

De Doetinchemmers gingen voortvarend van start en scoorden drie keer in het eerste kwart van de wedstrijd. De eerste twee doelpunten kwamen van Opoku, op aangeven van respectievelijk Camiel Neghli en Melvin Platje. Na een vrije trap maakte Baas, die de aanvoerdersband droeg, de derde treffer. Kansen voor Vitesse waren er ook. Via Oussama Darfalou en Alois Oroz werd de ruststand van 3-2 bereikt.

Goals in tweede helft

In de tweede helft keerde Vitesse de stand om. Enrico Hernández was verantwoordelijk voor de gelijkmaker en acht minuten later zette Noah Ohio zijn ploeg met een vlammend schot op voorsprong: 3-4. In het restant van de oefenwedstrijd kwam De Graafschap er een aantal keer gevaarlijk uit (onder meer via invaller Ezra van der Heiden) maar gescoord werd er niet meer.

De Graafschap - Vitesse: 3-4

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Johnatan Opoku (4.), 2-0 Johnatan Opoku (18.), 3-0 Roland Baas (23.), 3-1 Oussama Darfalou (34.), 3-2 Alois Oroz (44.), 3-3 Enrico Hernández (53.), 3-4 Noah Ohio (61.)

Opstelling De Graafschap: Van den Dam (46. Vaags); Van der Logt (60. Oonincx), Hilderink, Wenting, Baas, Bouihrouchane (46. Kleinpenning); Dekker (66. Bouihrouchane), Neghli, Hamdaoui (60. Brittijn); Platje (60. Haen) en Opoku (76. Van der Heiden).