De Graafschap neemt punt mee op bezoek bij Excelsior

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij Excelsior een punt gepakt. Tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie werd er door beide ploegen niet gescoord, met een 0-0 gelijkspel tot gevolg.

Aantal goede kansen

De Graafschap begon in het Rotterdamse Kralingen met twee wijzigingen ten opzichte van het thuisduel met VVV-Venlo van vorige week (1-2). Danzell Gravenberch en Philip Brittijn startten in de basis en namen de plekken in van respectievelijk Devin Haen en Giovanni Korte. Na zes minuten kwam het eerste gevaar van Gravenberch, die uit de draai op doel schoot. Excelsior-keeper Bo Geens kon de bal echter makkelijk oprapen. Halverwege de eerste helft was ook Johnatan Opoku dicht bij de 0-1, maar zijn inzet - na een hoekschop - smoorde in de doelmond. Ted van de Pavert kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten, waarna onze aanvoerder uit een lastige hoek op de paal schoot. De thuisploeg, waar voormalig Superboer Sven Nieuwpoort een basisplaats had, kwam beter in de wedstrijd zonder écht grote kansen te creëren. In de 22e minuut legde Gravenberch de bal goed klaar voor Opoku, wiens schot werd aangeraakt en via Geens naast de goal eindigde. Tegen het einde van de eerste helft werden de Rotterdammers gevaarlijker. Zo kopte Thijs Dallinga over, ging een uithaal van Reuven Niemeijer naast de goal van Hidde Jurjus en miste een schot van Brandon Ormonde-Ottewill de juiste richting.

Gelijkwaardig

De Graafschap begon goed aan het tweede bedrijf en kreeg twee kansen in het eerste kwartier. Na een prima aanval via Julian Lelieveld en Opoku draaide Gravenberch zich goed vrij, waarna de spits de paal trof. De rebound belandde bij Lelieveld, die vanuit een moeilijke hoek voorlangs schoot. Met zo'n twintig minuten te gaan probeerde Jesse Schuurman het met een geplaatst schot, maar dat werd gekraakt. Na een sterke individuele actie van Hicham Acheffay haalde de aanvaller uit in de korte hoek. Gevaar leverde het wel op, maar doelman Geens stond op de juiste plek en bracht redding. In het laatste halfuur bracht trainer Reinier Robbemond een aantal nieuwe spelers in de ploeg; Devin Haen, Elmo Lieftink en Giovanni Korte vielen in. Op een vrije trap van Opoku na vielen er in de slotfase nauwelijks kansen in het Van Donge & De Roo Stadion, waardoor De Graafschap een punt meeneemt naar de Achterhoek (0-0).

Excelsior - De Graafschap: 0-0