De Graafschap neemt punt mee na bezoek bij Go Ahead Eagles

De Graafschap heeft dinsdagavond gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst speelden de Superboeren met 0-0 gelijk tegen de ploeg uit Deventer. De Graafschap werkte hard voor de drie punten, maar wist niet tot scoren te komen.

Gelijkwaardig

Trainer Mike Snoei moest keuzes maken en liet Ted van de Pavert en Ralf Seuntjens terugkeren in de basis voor Jasper van Heertum en Johnatan Opoku. Nadat er was afgetrapt brak er een openingsfase aan waarin beide ploegen elkaar aan het aftasten waren. In de eerste twintig minuten was er, op een gekraakt schot van Go Ahead-middenvelder Maël Corboz na, geen gevaarlijk moment te noteren. Na iets meer dan een kwart wedstrijd kon De Graafschap wel de eerste kans noteren, maar Jordy Tutuarima schoot vanaf de rand van de zestien over nadat daarvoor twee schoten werden geblokt. Vlak daarna schoot Mohamed Hamdaoui een vrije trap net over.

Na precies een halfuur spelen werd De Graafschap voor het eerst écht dreigend. Vanuit een ingooi belandde de bal bij Jesse Schuurman, die zijn schot echter net uit het doel getikt zag worden door Go Ahead-doelman Jay Gorter. De thuisploeg deed niet echt onder voor De Graafschap, maar kwam bijna niet voor het doel van Rody de Boer. Zo'n acht minuten voor de rust zette De Graafschap nog een gevaarlijke aanval op. Via Julian Lelieveld kopte Seuntjens de bal door op Elmo Lieftink, die echter tegen een Go Ahead-been schoot. De Superboeren gingen zodoende met een 0-0 stand de rust in.

Weinig kansen

De beginfase van de tweede helft was vergelijkbaar met die van de eerste helft: beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en konden niet gevaarlijk worden. Go Ahead noteerde na een uur spelen echter wel een goede kans. Jay Idzes kon uithalen en De Boer tikte de bal knap uit de verre hoek. In het vervolg had De Graafschap moeite om voor het doel van Gorter te komen. Twintig minuten voor tijd zeilde een vrije trap van de Eagles gevaarlijk voorlangs. Even daarvoor probeerde Snoei al iets te forceren door Danny Verbeek in te brengen en in de slotfase kwamen ook Opoku en Joey Konings binnen de lijnen. De Graafschap probeerde de druk nog op de voeren, maar een doelpunt leverde het offensief uiteindelijk niet op. De wedstrijd eindigde zodoende zoals die begon; 0-0.