U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap neemt na jaar afscheid van de Eredivisie


De Graafschap speelt volgend seizoen niet in de Eredivisie. Sparta Rotterdam won dinsdag het tweede finaleduel met 0-2 en promoveert daardoor. Een zware domper voor de Superboeren.

Gigantische sfeeractie

De Graafschap won zaterdagavond het eerste finaleduel met Sparta Rotterdam met 1-2 en had daardoor een goede uitgangspositie voor de return. In het uiterst sfeervolle stadion De Vijverberg stond handhaving in de Eredivisie op het spel voor de Superboeren, die vanaf de eerste minuut volop gesteund werden door de supporters. Met een gigantische sfeeractie, onder het mom van ''T IS ALSOF IK BLAUW-WIT BLOED HEB, IK ZONDER OW NIET LEAVEN KAN!', werd de toon gezet.

Druk van Sparta

Tegenstander Sparta kwam echter sterker uit de startblokken en zorgde voor drie hachelijke momenten in de beginfase. De Graafschap stelde daar na tien minuten een moment tegenover; Nabil Bahoui vergat uit te halen na een voorzet van Furdjel Narsingh. De druk van Sparta hield ongeveer twintig minuten aan. Ook Abdou Harroui en Dries Wuytens kregen kansen. Het duel stond bol van de spanning en daardoor kwamen beide ploegen moeizaam tot verzorgd voetbal.

{asset:35911:url}

Kansen over en weer

Het volgende dreigende moment vond plaats voor het doel van Sparta, waar een scrimmage via een arm van een Spartaan geen doelpunt opleverde. Na kansen voor achtereenvolgens Laros Duarte, Youssef El Jebli, Jordy Tutuarima (net naast) en Wuytens eindigde de hectische eerste helft met een 0-0 stand. De Graafschap kwam na rust voortreffelijk uit de startblokken en noteerde via El Jebli (kopbal) de eerste kans. Vlak daarna ontsnapte Spartaan Wuytens aan zijn tweede gele kaart en pakte Nigel Bertrams een inzet van Lars Veldwijk.

Sparta scoort tweemaal...

Vanaf de tribunes bleven de Superboeren hun ploeg hartstochtelijk steunen, terwijl invaller Delano Burgzorg voor gevaar zorgde. Aan de andere kant plofte de bal echter met veel fortuin achter Bertrams. Na twee schoten van Veldwijk viel de bal voor de voeten van invaller Halil Dervisoglu: 0-1. In de bloedstollende slotminuten knikte Adil Auassar op aangeven van Laros Duarte hard de 0-2 op het scorebord. Daarmee dompelde hij De Graafschap in rouw, ondanks een kans voor Sven Nieuwpoort die in rook op ging. Na een jaar zit ons Eredivisie-avontuur erop. Dit doet pijn, heel veel pijn.

{asset:35906:url}

Henk de Jong baalt voor de club

De verslagenheid was na afloop groot bij De Graafschap-trainer Henk de Jong. De oefenmeester baalde voor de club, de supporters en zijn jongens dat de Superboeren na één jaar Eredivisie degraderen. "Helaas hebben we terecht verloren van Sparta, over twee wedstrijden. We hadden het verdedigend heel moeilijk", aldus de trainer.

Pittig seizoen

"Het was een pittig seizoen. We kregen tik op tik, krabbelden weer op. Dat deden we heel aardig. Maar het mocht net niet genoeg zijn", vervolgde hij. "Ik ben trainer en ik ben heel teleurgesteld voor de mensen hier, voor mijn jongens ook. Maar je moet wel eerlijk zijn. Dit was heel moeizaam van onze kant. Sparta was daarin net iets beter."

De Graafschap - Sparta Rotterdam: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Halil Dervisoglu (74.), 0-2 Adil Auassar (84.)

Arbiter Kevin Blom | Toeschouwers: 12.600

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, S. Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Matusiwa (23. Olijve), El Jebli, Vet; Narsingh (85. Serrarens), Benschop en Bahoui (62. Burgzorg).

Opstelling Sparta Rotterdam: Coremans; Dabo, Wuytens, Abels, Faye; Harroui, Auassar, Duarte, Rayhi (59. Dervisoglu); Veldwijk, Ache (86. Fonseca).

Gele kaart(en) De Graafschap: S. Nieuwpoort (8.)

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Duarte (19.), Wuytens (40.), Auaussar (87.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Sparta Rotterdam:

Bijzonder:

{asset:35908:url}

{asset:35909:url}

{asset:35910:url}

{asset:35912:url}

{asset:35913:url}

{asset:35914:url}

{asset:35915:url}

{asset:35916:url}

{asset:35917:url}

{asset:35918:url}

{asset:35919:url}

{asset:35920:url}

{asset:35921:url}

{asset:35922:url}

{asset:35923:url}

{asset:35924:url}

{asset:35925:url}

{asset:35927:url}

{asset:35928:url}

{asset:35929:url}


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner