De Graafschap neemt drie punten mee: 1-4 zege op Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een belangrijke 1-4 overwinning geboekt op Jong FC Utrecht. In de tweede helft werd een 1-0 achterstand door goals van Daryl van Mieghem en Sjoerd Ars ongedaan gemaakt. Ook Mark Diemers en Anthony van den Hurk scoorden. De drie punten mee in de tas naar Doetinchem!

Giro 5125

Bij De Graafschap keerde Tim Receveur terug na een schorsing en begon Sjoerd Ars voor het eerst dit seizoen in de basis. Zij kwamen met de twintig andere basisspelers van beide ploegen in shirts van Giro 5125, met de mooie boodschap 'Nederland helpt Sint-Maarten', het veld op. De eerste kans kwam op naam van Mark Diemers, die een vrije trap rakelings over mikte. Maar voor rust speelde De Graafschap niet erg sterk.

Venema helemaal vrij

Jong FC Utrecht nam halverwege de eerste helft, na een goede kans voor Anthony van den Hurk, het heft in handen. De thuisploeg sloeg ook toe na matig verdedigend werk van De Graafschap: Nick Venema maakte na 26 minuten de 1-0. In vrije positie kreeg de spits dé kans op de openingstreffer, die hij dan ook niet onbenut liet. Henk de Jong greep na 38 minuten in en bracht Myenty Abena in de ploeg voor Kevin van Diermen.

{asset:25491:url}

Achterstand ongedaan gemaakt

Ook aan het begin van de tweede helft wisselden de Superboeren: Elvio van Overbeek voor Lars Nieuwpoort. Het begon te lopen bij De Graafschap, dat in een tijdsbestek van twee minuten de 1-0 achterstand wist om te buigen in een voorsprong. Eerst schoot Daryl van Mieghem raak (1-1), waarna Sjoerd Ars de 1-2 op aangeven van Mark Diemers tegen de touwen mikte.

Drie punten in de tas

Jordy Tutuarima bleef op links sterk spelen en Ars zocht na de 1-2 nadrukkelijk naar de 1-3. Hij kreeg twee goede kopkansen, die geen goal opleverden. Ook Van den Hurk liet een kans op de 1-3 liggen. Dat kwam De Graafschap bijna duur te staan, ware het niet dat Venema namens Jong FC Utrecht net naast schoot. Het bleef spannend, mede doordat invaller Youssef El Jebli het duel niet besliste en Jeredy Hilterman namens Utrecht een dot van een kans miste. In de slotminuten maakten Mark Diemers (1-3) en Van den Hurk (1-4) het wel af: drie punten!

{asset:25490:url}

Jong FC Utrecht - De Graafschap: 1-4

Arbiter Rob Dieperink | Toeschouwers: 660

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Nick Venema (27.), 1-1 Daryl van Mieghem (50.), 1-2 Sjoerd Ars (51.), 1-3 Mark Diemers (90+2.), 1-4 Van den Hurk (90+4.)

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Willock (56. Lim), El Yaakoubi, Peijnenburg ©, Zwartjens, Brinkman (64. Demon), Van der Meer, Van Rooijen, Venema, Sow en Sinteur (73. Hilterman).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima, S. Nieuwpoort ©, Van Diermen (38. Abena), L. Nieuwpoort (46. Van Overbeek), Driver; Receveur, Van Mieghem (81. El Jebli), Diemers; Van den Hurk en Ars.

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Nijhuis (15.), Brinkman (37.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Diermen (29.)