U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap wint op heerlijke voetbalavond van NAC Breda (2-0)


De Graafschap heeft op vrijdagavond met 2-0 gewonnen van NAC Breda. Op een sfeervolle Vijverberg wist de ploeg met veel strijd de tweede overwinning van dit seizoen te boeken. Joey Konings en Devin Haen zorgden voor de twee doelpunten.

Bovenliggende partij

Reinier Robbemond stelde in de kraker tegen NAC dezelfde elf namen op als in de wedstrijd tegen MVV en Roda JC. De ploeg uit Breda kampte met veel blessureleed waardoor het genoodzaakt was om met zes nieuwe basisspelers te beginnen. 7602 toeschouwers zagen hoe de Superboeren beter waren in de openingsfase dan de bezoekers. De eerste kansen waren voor de Graafschap met als grootste kans een schot van Verbeek in de twintigste minuut die nog maar nipt van de lijn werd gehaald door verdediger Mashart na een mooie scrimmage. NAC kreeg enkele kansen, maar De Graafschap bleef de bovenliggende partij in het vervolg van de eerste helft. De verlossing kwam in de 38e minuut wanneer Konings de 1-0 binnen schoof na een geweldige aanval en een perfecte voorzet voorlangs van Lelieveld.

Sterker NAC

In de tweede helft kwam NAC sterker uit de kleedkamer. De zuiderlingen kregen goede kansen waaronder voor Seuntjens die hard van afstand schoot. Hidde Jurjus wist knap te keren en kon zijn doel schoonhouden. Er leek even geloof te zijn voor NAC, maar de Superboeren wisten met strijd de aanvallen te weren en zelf ook nog goede kansen te creëren. Zo was daar opnieuw de kans voor Verbeek, maar de aanvaller zag zijn schot helaas weer nipt van de lijn worden gehaald. Ook invaller Fortes kwam met een gevaarlijk schot van afstand nog dichtbij een doelpunt.

Weergaloze goal

Met een spannende slotfase leek er meer kans op een doelpunt voor NAC dan voor de Superboeren totdat invaller Devin Haen in de 90e minuut uit het niets de bal op doel knalde na het terugleggen van Kaandorp. Op weergaloze wijze verdween de bal achter keeper Olij met een ontploffing op de Vijverberg als gevolg. Het was voor de 17 jarige Haen het eerste officiële competitiedoelpunt in zijn carrière. Een mooi moment voor de speler die sinds dit seizoen pas bij de selectie is aangesloten. Zo won de Graafschap dus op een heerlijke voetbalavond en staat de ploeg van Robbemond na drie wedstrijden op zes punten in de competitie.

De Graafschap - NAC Breda:

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (38.), 2-0 Devin Haen (90.)
Arbiter: J. Kooij | Toeschouwers: 7602

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Baas; Dekker (62. Schuurman), Opoku, Lieftink (62. Fortes); Verbeek (83. Acheffay), Konings (62. Haen) en Korte (88. Kaandorp).

Opstelling NAC Breda: Olij; Mashart, Adilehou, Vanacker, Rösler (26. Marijnissen); Azzagari, Haye, Velanas, Buffonge, Kestens (82. Van Schuppen); Seuntjens

Gele kaart(en) De Graafschap: 57. Dekker, 58. Konings

Gele kaart(en) NAC Breda: 36. Azzagari

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) NAC Breda:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner