De Graafschap naar Categorie 2


De Graafschap naar Categorie 2

De Graafschap is per 1 maart ingedeeld in Categorie 2 van het Licentiesysteem van de KNVB. In het voorjaar van 2016 moest de club een plan van aanpak opstellen om de financiële situatie te verbeteren. Daar is het afgelopen jaar door de hele organisatie hard aan gewerkt, met als resultaat dat de club op basis van de jaarcijfers van vorig seizoen en de halfjaarcijfers van het lopend seizoen ruim voldoende punten heeft gescoord om ingedeeld te worden in Categorie 2.

Een club heeft ruim twee jaar de tijd om uit Categorie 1 te komen, maar dat is De Graafschap dus al in één jaar gelukt. De transfers van Hidde Jurjus en Vincent Vermeij hebben dit proces versneld, maar ook de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren heeft hieraan een grote bijdrage geleverd. En niet in de laatste plaats de financiers waarop de club in moeilijke tijden steeds weer op terug kan vallen.

Veilig

Vaak wordt gesproken over de ‘veilige’ Categorie 2. De promotie van Categorie 1 naar 2 is echter vooral het gevolg van de verbetering in de financiële situatie van de club. Dat wil nog niet zeggen dat De Graafschap financieel nu volledig in veilige haven is. Voor een club met de omvang en sportieve ambities van De Graafschap, en alle bijbehorende faciliteiten zoals een stadion met een capaciteit van 12.600 plaatsen, is een langdurig verblijf in de Jupiler League financieel niet vol te houden. Gemiddeld zou De Graafschap eens in de drie seizoen in de Eredivisie moeten spelen. Mochten we dit jaar niet promoveren, dan is het niet uit te sluiten dat aan het eind van het komend seizoen Categorie 1 weer in zicht komt. De club gaat er alles aan doen om dat te voorkomen, onder meer door voor komend seizoen een selectie neer te zetten die met herkenbaar voetbal mee kan doen om de bovenste plaatsen. En dan rekenen we net als dit seizoen op de steun van supporters, sponsoren en de regio. Zodat we ook in de toekomst het uithangbord van de Achterhoek kunnen blijven.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht