De Graafschap na vroege voorsprong onderuit bij VVV-Venlo

De Graafschap heeft zaterdagavond een 4-1 nederlaag geleden op bezoek bij VVV-Venlo, ondanks een voortreffelijke start. Furdjel Narsingh maakte al heel vroeg de 0-1. De Venlonaren gingen uiteindelijk met een ruime zege aan de haal.

Zeer snelle 0-1

Bij De Graafschap keerde Azor Matusiwa terug in de basis na een schorsing. Ted van de Pavert was er niet bij, door de ziekte van Pfeiffer. Sven Nieuwpoort begon daardoor centraal achterin naast Bart Straalman. De Superboeren begonnen zeer goed en stonden na 1 minuut en 10 seconden al op voorsprong. Via een VVV'er werd Furdjel Narsingh gelanceerd aan de rechterkant, waarna hij de bal in de verre hoek legde: 0-1.

Kansen aan beide kanten

VVV kwam er in de eerste twintig minuten tweemaal gevaarlijk uit via Peniel Mlapa, maar Nigel Bertrams pakte zijn pogingen. Nadat een gekraakt schot van Delano Burgzorg een metertje naast ging, pakte Bertrams aan de andere kant ook een inzet van Patrick Joosten. Acht minuten voor rust kreeg Javier Vet een goede kopkans om de 0-2 te maken, ware het niet dat hij te weinig kracht achter een kopbal kreeg.

{asset:35243:url}

1-1 vlak voor rust

Nog geen minuut na de kans voor Vet lag de bal aan de andere kant in het mandje. Invaller Ralf Seuntjens schoot van dichtbij hard raak op het moment dat De Graafschap de bal niet uit de gevarenzone kreeg: 1-1. In de tweede helft had Bart Straalman de 1-2 kunnen maken, maar VVV-keeper Lars Unnerstall stond in de weg. Charlison Benschop mikte via een VVV'er net naast, voordat de Venlonaren genadeloos toesloegen.

4-1 eindstand

Tien minuten na rust scoorde Mlapa na een lob van Nils Röseler van dichtbij: 2-1 voor de Limburgers. Daarna leek het gedaan met de Superboeren, die al snel de 3-1 moesten incasseren. Invaller Jay-Roy Grot was het eindstation van een snelle aanval, die door Jonathan Opoku werd ingeleid: 3-1. Bertrams voorkwam na 65 minuten de 4-1 van Opoku, voordat back Moreno Rutten in de slotfase alsnog scoorde (4-1). De Graafschap probeerde nog wat terug te doen, maar invaller Daryl van Mieghem strandde op keeper Unnerstall. Helaas geen fijne avond voor De Graafschap: 4-1.

Verslag gaat verder onder de foto

{asset:35240:url}

De Jong: "Te makkelijk goals weggegeven"

Trainer Henk de Jong baalde van de manier waarop De Graafschap na rust de goals tegen kreeg, zo vertelde hij op de persconferentie. "We begonnen goed aan de wedstrijd, we voetbalden goed. We hebben verloren door de wissels van VVV-Venlo, vooral Ralf Seuntjens was daarin bepalend. VVV speelde snel de lange bal en voetbalde vanuit daar. Dat hebben ze goed gedaan", analyseerde De Jong. "De manier waarop wij de goals weggaven, is heel simpel. Té makkelijk. Ondanks dat we aardig begonnen aan de tweede helft was het na de 2-1 eigenlijk over. We moeten nu vooral niet naar boven kijken, maar NAC Breda onder ons houden. Dat is het belangrijkste."

VVV-Venlo - De Graafschap: 4-1

Arbiter: Serdar Gözübüyük | Toeschouwers: 6.545

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Furdjel Narsingh (2.), 1-1 Ralf Seuntjens (38.), 2-1 Pleniel Mlapa (55.), 3-1 Jay-Roy Grot (58.), 4-1 Moreno Rutten (85.)

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Lima (20. Kum), Janssen; Van Bruggen (31. Seuntjens), Van Ooijen, Linthorst (46. Grot); Joosten, Mlapa en Opoku.

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet (72. Serrarens), Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop (76. Van Mieghem) en Burgzorg (59. Bahoui).