De Graafschap na verdienstelijke eerste helft onderuit in Almelo (3-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond een 3-2 nederlaag geleden op bezoek bij Heracles Almelo. Na een matige start speelden de Superboeren een zeer verdienstelijke eerste helft, maar de thuisploeg kwam na rust tot twee keer toe op voorsprong.

Veel kansen in eerste bedrijf

Trainer Adrie Poldervaart liet zijn basisteam intact en startte met dezelfde elf spelers als vorige week tegen Jong AZ (2-0). Camiel Neghli was weer inzetbaar, maar begon op de reservebank. Na vier minuten kwam de thuisploeg op 1-0. Een voorzet vanaf de rechterkant van Nikolai Laursen kwam terecht bij Emil Hansson, die eenvoudig kon binnentikken. Luttele minuten later had Giovanni Korte voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar Heracles-doelman Michael Brouwer redde met zijn voeten. Thomas Bruns had de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. De kansen bleven zich in snel tempo voordoen, aangezien Charlison Benschop werd bereikt middels een scherpe voorzet van Alexander Büttner en recht op Brouwer kopte. Een inzet van Marko Vejinović zeilde vervolgens een paar meter over de goal. Aan de andere kant was het raak in de 18e minuut, toen Siem de Jong in twee instanties Brouwer te slim af was. Een heerlijk balletje van Başar Önal richting Korte leverde bijna de 1-2 op, maar Brouwer voorkwam het doelpunt. Het laatste wapenfeit kwam van de voet van De Jong, die ruim over het doel van Brouwer schoot.

Drie goals na rust

Bij aanvang van de tweede helft bracht Poldervaart met Neghli een frisse speler in de ploeg. De Almeloërs schoten echter fel uit de startblokken en na balverlies van De Graafschap op het middenveld lag de bal snel in het doel. Een voorzet van Hansson werd doeltreffend afgemaakt door Samuel Armenteros: 2-1. In tegenstelling tot het eerste bedrijf werden er door beide ploegen na rust minder kansen gecreëerd. Önal kreeg zijn hoofd net niet goed tegen een voorzet van Robin Schouten aan, waardoor hij niet voor gevaar kon zorgen. Na driekwart wedstrijd belandde een prachtige voorzet van Schouten bij invaller Danzell Gravenberch, die er met een goede beweging 2-2 van maakte. Lang bleef die tussenstand niet op het scorebord staan, daar Bruns met een fraaie kopbal voor een nieuwe voorsprong zorgde. In de slotfase haalde Rio Hillen een inzet van Lasse Wehmeyer van de lijn, waardoor het bij 3-2 bleef. Volgende week vrijdag spelen we in eigen huis tegen Jong FC Utrecht.

Heracles Almelo - De Graafschap: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Emil Hansson (5.), 1-1 Siem de Jong (18.), 2-1 Samuel Armenteros (49.), 2-2 Danzell Gravenberch (71.), 3-2 Thomas Bruns (75.)

Arbiter: Vos | Toeschouwers: 11.478

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer; Bakboord (46. Mokono), Sonnenberg (70. Rente), Hoogma ©, Roosken; Schoofs, Bruns, Vejinović (87. Les); Laursen (70. Wehmeyer), Armenteros (87. Kok) en Hansson.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner; Brittijn, De Jong © (70. Gravenberch), Valencia; Önal (87. Schenk), Benschop en Korte (46. Neghli).

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Bakboord (34.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (76.)