De Graafschap moet zich herpakken voor thuiszege op Telstar


De Graafschap moet zich herpakken voor thuiszege op Telstar

De Graafschap moet zich herpakken na de 2-0 nederlaag bij FC Emmen om de tweede thuiszege op rij te boeken. De manschappen van trainer Henk de Jong nemen het vrijdag op tegen Telstar.

Spetterende steun

In de Jupiler League won De Graafschap twee van de laatste drie thuiswedstrijden. Voor de winterstop en voor het aantreden van De Jong werd Almere City FC met 4-1 verslagen en onlangs wonnen de Superboeren onder de nieuwe trainer met 3-0 van SC Cambuur. Tussendoor werd er verloren van FC Emmen. Wat elke wedstrijd blijft opvallen, is de spetterende steun van de fantastische achterban van De Graafschap.

Telstar-thuis

Ook in Emmen was de achterban van De Graafschap zeer goed vertegenwoordigd. Liefst 300 fans waren meegereisd naar Drenthe om de spelers te helpen aan een zege. Met fraaie spandoeken en sfeer was De Graafschap voor rust wel beter, maar in de tweede helft sloeg Emmen toe. De aankomende tegenstander Telstar kan zijn borst echter natmaken, want als het gaat spoken op De Vijverberg heeft elke opponent het moeilijk.

Veel zeges op De Vijverberg

Telstar won het meest recente uitduel bij Helmond Sport met 3-4. De nummer veertien van de Jupiler League pakte dit seizoen uit bijna net zoveel punten (dertien) als thuis (zestien). Telstar speelde één thuisduel meer. De Graafschap kan echter bogen op een goede thuisreeks tegen de ploeg uit Noord-Holland: de laatste vijf onderlinge duels in Doetinchem eindigden in een zege.

Steun jij de Superboeren ook? Koop dan snel tickets voor het duel!

Arbitrage

Scheidsrechter: Bax

Assistent-scheidsrechters: Ketting en Beijer

Vierde official: Dröge


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda