De Graafschap moet hopen op wonder na nederlaag bij Eagles


De Graafschap moet hopen op wonder na nederlaag bij Eagles

De Graafschap moet zondag alles op alles zetten om zich te handhaven in de Eredivisie. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd donderdag een 4-1 nederlaag geleden. De manschappen van trainer Jan Vreman speelden ruim een uur met een man minder en moeten nu hopen op een wonder in Doetinchem.

Direct goede kansen

In een volle Adelaarshorst begon De Graafschap met Vincent Vermeij en Piotr Parzsyze als aanvalsduo. De eerste fase van onze Achterhoekse Trots was goed. Al na negentien seconden scoorde Bryan Smeets bijna met een heerlijke volley. Eagles-doelman Theo Zwarthoed tikte de bal ternauwernood over. Na negen minuten was ook de tweede grote kans voor De Graafschap een feit. Ditmaal belandde een schuiver van Karim Tarfi voor de voeten van Parzyszek, die van dichtbij over mikte.

Man minder en achterstand

Ook na een kwartier lag er een kans voor de manschappen van Vreman, ware het niet dat Vermeij in kansrijke positie de bal net niet goed onder controle kreeg. Go Ahead nam daarna het heft in handen en maakte bij de eerste beste kans de 1-0 via Randy Wolters. Hij ontsnapte aan de aandacht van Nathaniel Will en mikte een voorzet van Elvio van Overbeek achter Hidde Jurjus: 1-0. Het ging in de eerste helft van kwaad tot erger, want na een klein half uur moest De Graafschap met tien man verder.

01-AE6Z9478.jpg

Aparte eerste helft

Ted van de Pavert trok aan de noodrem, kreeg rood en een strafschop tegen. Die werd benut door Sander Duits (2-0). Nog voor de rust zorgde Alexander Bannink voor de aansluitingstreffer op aangeven van Smeets: 2-1. Het gaf de Doetinchemse burger moed, maar niet voor lang. Want nog voor rust schoot Kenny Teijsse de 3-1 tegen de touwen. In de tweede helft hield De Graafschap met een man minder vooral tegen. Xandro Schenk knikte bijvoorbeeld rakelings over.

De Graafschap moet stunten

Eagles zorgde voor hachelijke momenten, terwijl Will aan de andere kant een voorzet van Smeets niet over de doellijn kon werken. Lars Lambooij kreeg nog een prima mogelijkheid op de 4-1 en De Graafschap moest vooral de schade beperken. En dat deed het ook, mede dankzij Hidde Jurjus. Hij voorkwam de 4-1 van Norichio Nieveld. Het volle uitvak bleef het strijdende tiental Superboeren ondersteunen, maar Go Ahead maakte via Wolters in de slotfase alsnog de 4-1. Bijna viel daarna nog de 5-1 via Teijsse, maar het bleef bij 4-1. Alleen een wonder kan De Graafschap zondag nog redden.

Samen alles geven!

02-AE6Z9720.jpg

Go Ahead Eagles - De Graafschap 4-1

Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 9.689

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Randy Wolters (17'), 2-0 Sander Duits (29', str.), 2-1 Alexander Bannink (41'), 3-1 Kenny Teijsse (45+1'), 4-1 Randy Wolters (90+2')

Opstelling Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij (88' Joey Goedbast), Bart Vriends, Xandro Schenk, Robin van der Meer; Norichio Nieveld, Sander Duits (61' Tom Daemen); Elvio van Overbeek, Kenny Teijsse, Teije ten Den (66' Jerry van Ewijk), Randy Wolters.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (71' Jeroen Tesselaar); Bryan Smeets, Mark Diemers, Alexander Bannink (67' Kristopher Vida), Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Piotr Parzyszek (30' Bart Straalman).

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles:

Gele kaart(en) De Graafschap: Will (22'), Tarfi (53')

Rode kaart(en) Go Ahead Eagles:

Rode kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (28')

Bijzonder:

04-MGL9470.jpg

05-MGL9500.jpg

06-MGL9503.jpg

07-MGL9511.jpg

08-AE6Z9431.jpg

09-AE6Z9433.jpg

10-AE6Z9645.jpg

11-AE6Z9656.jpg

12-MGL9578.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht