De Graafschap met tien man ten onder bij MVV in Maastricht

De Graafschap heeft een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij MVV in Maastricht. De ploeg van interim-trainer Jan Oosterhuis ging ten onder door een verzilverde strafschop van Thomas Verheydt, terwijl het de gehele tweede helft druk uitoefende. Het leverde geen Doetinchems doelpunt op. In de slotfase scoorde Kelechi Nwakali de 2-0.

Wisselingen in elftal

Na een bewogen week waarin trainer Jan Vreman uit zijn functie werd ontheven en Henk de Jong als nieuwe trainer (per 1 januari 2017) werd voorgesteld, stond er weer een belangrijke wedstrijd op de rol. In Maastricht mocht Jan Oosterhuis, onder Vreman assistent-trainer, de honneurs waarnemen. Hij stelde Nathaniel Will als controlerende middenvelder op en maakte Bryan Smeets aanvoerder.

Rustige fase

De eerste kans van de wedstrijd werd genoteerd door De Graafschap, dat via Elvio van Overbeek in kansrijke positie kwam. De rappe aanvaller schoot het leder echter in de handen van MVV-keeper Bo Geens. MVV was slordig en De Graafschap kwam verder niet echt tot kansen voor rust. Maar na een halfuur kreeg de Achterhoekse Trots uit het niks een strafschop tegen.

Rake strafschop

Door balverlies op het middenveld werd Dion Gijzen gelanceerd. Filip Bednarek kwam uit, leek de speler niet te raken, maar kreeg wel geel en een strafschop tegen. Die werd benut door Thomas Verheydt. Vlak daarna redde Bednarek bij een kans van Gijzen op de 2-0. De tweede helft werd aangevangen met een 1-0 achterstand en druk van De Graafschap op MVV. Youssef El Jebli schoot rakelings naast en een minuut later in de handen van de MVV-goalie.

De Graafschap dringt aan

De Graafschap drong aan en was in het eerste kwartier na rust aan het jagen op de gelijkmaker. Die viel niet, want het ontbrak aan een goede eindpass bij de aanvallen. In plaats van een goal, moest De Graafschap in de slotfase een rode kaart bijschrijven. Will kreeg zijn tweede gele en dus rode kaart. Ook Oosterhuis werd weggezonden. Het werd uit een counter 2-0 door Nwakali: einde wedstrijd.

MVV - De Graafschap: 2-0

Arbiter: Manschot | Toeschouwers: 4.821

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Thomas Verheydt (30./pen.), 2-0 Kelechi Nwakali (90+4.)

Opstelling MVV: Geens; Ciranni, Kuipers, Pereira, Labylle; Nys, Ippel; Schroijen, Gijzen (61. Martina), Nwakali; Verheydt (90+1. N'Koyi).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers (57. Straalman), Linthorst, Driver; Smeets, Will, Koolhof (81. Van den Hurk); Van Overbeek (46. Bannink), Parzyszek en El Jebli.

Gele kaart(en) MVV: Ippel (80.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Bednarek (29.), Smeets (29.), Will (39.), Parzyszek (73.), Nieuwpoort (90+2.)