De Graafschap maakt het Feyenoord heel lastig op De Vijverberg

De Graafschap heeft na een heerlijke eerste helft tegen Feyenoord helaas niet voor een stunt gezorgd tegen de titelkandidaat. In stadion De Vijverberg kwamen de mannen van trainer Jan Vreman op een 1-0 voorsprong, maar na rust was Feyenoord te sterk. Michiel Kramer en Eljero Elia scoorden voor de club uit Rotterdam-Zuid: 1-2 eindstand.

1-0 voorsprong

Op De Vijverberg was het voor rust genieten geblazen. Na de nodige harde knallen voorafgaand aan de wedstrijd knalde De Graafschap er voor rust bovenop. Feyenoord had daar totaal geen antwoord op. De strijdende ploeg van Jan Vreman kwam na een klein kwartier verdiend op 1-0. Na een goede actie van Nathaniel Will stuitte Erik Quekel in eerste instantie op Kenneth Vermeer, maar in de rebound zag Quekel dat zijn inzet door Sven van Beek in het Feyenoord-doel werd getikt: 1-0. De Vijverberg werd voor rust een ware heksenketel en niet voor niks.

2-0?

Na twee goede reddingen van Hidde Jurjus, die voorkwam dat Eljero Elia met een kopbal de gelijkmaker maakte en Marko Vejinovic ook niet liet scoren, was het weer de beurt aan De Graafschap. Will stuitte na een geweldige poort van Jeroen Tesselaar bij Dirk Kuyt - en fraaie voorzet - op Vermeer. Die tastte even later totaal mis bij een treffer van Jan Lammers, maar kreeg hulp van arbiter Danny Makkelie. Die zag een overtreding in de actie, waarbij Ted van de Pavert en Cas Peters voor de doelman stonden.

{asset:13319:url}

{asset:13320:url}

Kramer met de 1-1

De Graafschap speelde voor rust geweldig, kreeg het publiek op de banken en troefde Feyenoord totaal af. In de rust zette Giovanni van Bronckhorst, de trainer van de Rotterdammers, zijn ploeg ongetwijfeld op scherp. In de beginfase van de tweede helft domineerde Feyenoord en kreeg het goede kansen op de gelijkmaker. Nadat Michiel Kramer en Dirk Kuyt goede kansen om zeep hielpen, mikte Kramer alsnog de 1-1 achter Jurjus. Hij knikte vrijstaand de gelijkmaker op het scorebord, na een voorzet van Simon Gustafson.

Geen stunt

Het leek alsof de manschappen van trainer Vreman even de weg kwijt waren, want ook Kuyt kreeg nogmaals een grote kans op een treffer. Hij mikte rakelings naast. De 1-2 voor Feyenoord viel negentien minuten voor tijd alsnog, toen Elia zich slim ontdeed van Jan Lammers en Bart Straalman. Hij werd vrijgespeeld door invaller Tonny Vilhena, waarna zijn schot te machtig was voor Jurjus: 1-2. De Graafschap beet zich vervolgens weer vast in Feyenoord, ging nog met het laatste beetje energie voor de 2-2, maar zorgde niet meer voor een stunt. Het werd 1-2 in Doetinchem. De Graafschap heeft gestreden voor wat het waard is en kan zeker verder het spel uit de eerste helft.

{asset:13318:url}

De Graafschap - Feyenoord 1-2

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 12.143

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sven van Beek, e.d. (14’), 1-1 Michiel Kramer (50'), 1-2 Eljero Elia (71')

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Jan Lammers, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Nathaniel Will (67’ Robin Pröpper), Bryan Smeets (81' Tom Menting), Youssef El Jebli, Kristopher Vida (76’ Vincent Vermeij); Erik Quekel en Cas Peters.

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Bart Nieuwkoop (68’ Tonny Vilhena), Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Terence Kongolo; Marko Vejinovic, Simon Gustafson (65’ Bilal Basacikoglu), Karim El Ahmadi; Dirk Kuyt, Michiel Kramer  (86' Colin Kazim-Richards) en Eljero Elia.

Gele kaart(en) De Graafschap: El Jebli (29’), Quekel (79')

Gele kaart(en) Feyenoord: Vilhena (69’), Kongolo (74’)