De Graafschap loopt tegen eerste thuisnederlaag aan in duel met Volendam

De Graafschap heeft zaterdagmiddag een nederlaag geleden tegen FC Volendam. De Superboeren kwamen via Daryl van Mieghem en Elmo Lieftink tot tweemaal toe op voorsprong in de eerste helft, maar met een gelijke stand gingen beide ploegen de rust in. In de tweede helft liep FC Volendam echter uit naar een 2-5 overwinning.

Doelpuntrijke eerste helft

Trainer Mike Snoei begon met onder meer Danny Verbeek voor Rick Dekker in het basiselftal en de negentienjarige middenvelder Camiel Neghli zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en na acht minuten kwam De Graafschap al op een 1-0 voorsprong. Van Mieghem schoot hard raak in de korte hoek op aangeven van Mohamed Hamdaoui. Vlak voor de 1-0 had Volendam de eerste kans van de wedstrijd gehad via Boy Deul, die naast schoot. Na bijna een kwartier spelen moest Verbeek noodgedwongen de wedstrijd staken en kwam Dekker in de ploeg. Niet veel later Rody de Boer redde uitstekend op een knal van Deul en in de rebound voorkwam Toine van Huizen de gelijkmaker, wederom na een inzet van Deul. Na bijna een kwart wedstrijd viel de 1-1 toen John Derry Murkin Van Mieghem uitpakte en de bal achter De Boer werkte.

De Graafschap rechtte echter direct de rug en kwam snel na de gelijkmaker weer op voorsprong. Lieftink schoot van dichtbij zijn vijfde van het seizoen binnen nadat Ted van de Pavert een verre inworp van Toine van Huizen goed doorkopte: 2-1. Vervolgens kwam De Graafschap na een halfuur goed weg in de spannende eerste helft. De Boer tikte een kopbal van Alex Plat op de lat en voorkwam zo de 2-2. Enkele minuten later scoorde Hamdaoui bijna de 3-1 nadat hij probeerde met een geplaatst schot, maar Volendam-goalie Nordin Bakker voorkwam dat. Voor de rust moest De Graafschap echter toch de 2-2 slikken. Vijf minuten voor de rust knalde Deul de gelijkmaker binnen na een kort genomen corner via Murkin en Nick Doodeman.

Tegentreffers

In de tweede helft moest De Graafschap al snel een tegentreffer incasseren nadat FC Volendam een strafschop kreeg toen Van de Pavert de bal op zijn arm kreeg in het zestienmetergebied. Francesco Antonucci benutte de strafschop: 2-3. In het vervolg probeerden de Superboeren in de buurt van het Volendam-doel te komen en na iets meer dan een uur tikte Bakker een kopbal van Van Huizen over het doel. Even later kwam De Graafschap er snel uit via de linkerkant en na een voorzet van Jordy Tutuarima schoot Van Mieghem in het zijnet. FC Volendam liet aanvallend ook van zich spreken en scoorde in de 70ste minuut de 2-4. Doodeman profiteerde nadat De Boer de bal verspeelde en in de voeten van Doodeman schoof. Zo'n tien minuten voor tijd probeerde De Graafschap nog iets te forceren door aanvallend te wisselen (onder meer Mystakidis voor Van Huizen), maar dat leverde uiteindelijk niets op. In de laatste minuut van de blessuretijd scoorde Volendam ook nog de 2-5 via Doodeman. De Graafschap leed zo een pijnlijk eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

Snoei: "Een prima eerste helft"

"We speelden een prima eerste helft met twee goede goals, maar gaven we het helaas twee keer weg. Bij een 2-2 stand kregen we vervolgens een waardeloze strafschop tegen, maar elke bal op de arm is tegenwoordig een strafschop. Vervolgens zaten wij eigenlijk fantastisch in de wedstrijd, eigenlijk beter dan in de eerste helft, maar het duel werd op slot gegooid door een slecht moment. Daarna speelden we nog alles of niets", aldus Snoei.

De Graafschap - FC Volendam: 2-5

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van Mieghem (8.), 1-1 Murkin (21.), 2-1 Lieftink (23.), 2-2 Deul (40.), 2-3 Antonucci / strafschop (52.), 2-4 Doodeman (70.), 2-5 Doodeman (90+4.)

Arbiter: Van Boekel | Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen (80. Mystakidis), Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Opoku (62. Konings), Verbeek (14. Dekker / 80. Schuurman); Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (69. B. Plat), Tol, Van de Ven, Murkin; Deul ©, A. Plat, Antonucci (86. Ben Sallam); Doodeman, Mulattieri (76. Kaars) en El Kadiri (70. Vlak).

Gele kaart(en) De Graafschap: Dekker (30.), Lelieveld (90.), Van Mieghem (90+3).

Gele kaart(en) FC Volendam: Betti (27.)