De Graafschap loopt tegen de lamp in Oss: 0-0


De Graafschap loopt tegen de lamp in Oss: 0-0

De Graafschap heeft vrijdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij TOP Oss. In het Frans Heesenstadion speelden de mannen van trainer Mike Snoei met 0-0 gelijk. Ondanks het gelijkspel is De Graafschap ook na vier speelronden de koploper van de Keuken Kampioen Divisie met tien punten en als enige ploeg nog zonder tegendoelpunten.

Prachtige sfeeractie

De Graafschap begon met dezelfde elf spelers als vorige week in het thuisduel met FC Volendam en werd gesteund door bijna vierhonderd Superboeren in het uitvak. De supporters pakten voor de wedstrijd uit met een fraaie sfeeractie. De eerder deze week van FC Eindhoven overgenomen Branco van den Boomen aanschouwde de mooie actie vanaf de reservebank en zag ook dat De Graafschap het lastig had tegen het stugge TOP Oss. In het eerste kwart van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet verder dan af en toe een speldenprikje.

Weinig kansen

Mohamed Hamdaoui kon na circa twintig minuten uithalen nadat Ralf Seuntjens de bal klaarlegde uit een verre ingooi van Toine van Huizen, maar het schot van Hamdaoui werd geblokt. Vlak daarna moest Hidde Jurjus wel redding brengen op een hard schot van Philippe Rommens van buiten de zestien. Na een halfuur was het wéér Van Huizen met een verre ingooi en deze keer bereikte hij Jesse Schuurman, die zijn kopbal niet voldoende kracht kon meegeven. TOP-doelman Ronald Koeman. kon de bal gemakkelijk oprapen. Vijf minuten voor rust verraste Stef Nijland Koeman met een vrije trap van ver, maar de goalie was er uiteindelijk nog op tijd bij. Vlak daarna kreeg De Graafschap zijn grootste kans via Hamdaoui, die na een goede aanval op aangeven van Jordy Thomassen maar net naast schoot. Het degelijk spelende Oss probeerde er zo nu en dan ook gevaarlijk uit te komen, maar slaagde daar niet echt in.

Debuut Van den Boomen en lichtuitval

Snoei besloot om direct bij aanvang van de tweede helft nieuwkomer Van den Boomen te brengen voor Schuurman. De Graafschap ging op zoek naar de voorsprong, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. TOP Oss werd op zijn beurt wel gevaarlijk nadat Pieter Langedijk en Cas Peters doorbraken. Ted van de Pavert zette een goede sprint in en hield Peters van het balbezit: weg gevaar. Na bijna een uur spelen begaf een deel van de lichtinstallatie het, waardoor arbiter Richard Martens de wedstrijd tijdelijk stillegde. De lampen werden voor twintig minuten even helemaal uitgezet, waarna de wedstrijd na een oponthoud van meer dan een halfuur hervat werd.

Druk en rood voor Snoei

De wedstrijd werd hervat met een vrije trap voor TOP Oss nadat Van Huizen vlak voor de onderbreking een overtreding had begaan op de rand van het zestienmetergebied. Jurjus bokste het schot van Phillipe Rommens echter goed uit de hoek. Daarna waren er twee momenten voor Hamdaoui, die eerst twee verdedigers te snel af was en de bal in de handen van Koeman schoot en vervolgens een afgeslagen bal naast mikte. Twintig minuten voor tijd kreeg Seuntjens een prima kans na goed werk van Thomassen en de ingevallen Jeremy Helmer, maar de spits schoot gehaast over. In de slotfase werd Oss nog gevaarlijk nadat Peters Van de Pavert en Van Huizen te slim af was, maar Jurjus keerde het schot van de aanvaller goed. Daarna gebeurde er niet veel meer in Oss, op de rode kaart voor trainer Snoei na. Hij werd met twee keer geel en dus rood heengezonden wegens commentaar op arbiter Martens.

"Hadden hier moeten winnen"

"We hadden meer kunnen forceren, maar helaas is het 0-0 gebleven. Daar houd ik niet zo'n goed gevoel aan over, ik vind dat we hier moeten winnen", zei De Graafschap-trainer Snoei na afloop. "Aan de andere kant kwamen we ook een aantal keer goed weg, met gevaarlijke counters van Oss. We hebben veel balbezit gehad, maar daar te weinig mee gedaan. De één of twee kansen die je dan krijgt, moeten er in… Zo'n wedstrijd wordt beslist op twee of drie momenten. Al met al heb ik het gevoel dat we hier hadden moeten winnen."

TOP Oss - De Graafschap: 0-0

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Richard Martens

Opstelling TOP Oss: Koeman; Opdam (31. Piqué), Asmelash (69. Çelik), Stuy van den Herik, Fleuren; O. Rommens, Kaak, Büttner, P. Rommens; Langedijk (75. Hutten) en Peters.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu (82. Van Heertum), Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Breinburg, Schuurman (46. Van den Boomen), Nijland (64. Helmer); Thomassen, Seuntjens © en Hamdaoui.

Gele kaart(en) TOP Oss: Asmelash (21.), P. Rommens (50.), Kaak (80.).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Huizen (59.), Breinburg (73.), Van Heertum (84.), Seuntjens (90+1.).

Rode kaart(en) TOP Oss: -

Rode kaart(en) De Graafschap: Snoei (90+1 / 2x geel).

01-JKP_1387.JPG

Breinburg-vs-OSs.jpg

Uitvak-vs-Os.jpg

Van-Huizen-vs-OSs.jpg

11-KA_5404.JPG

12-KA_5411.JPG

13-JKP_1590.JPG

15-20190830_212830.jpg

16-KA_5481.JPG

17-JKP_1654.JPG

18-JKP_1679.JPG

19-KA_5528.JPG

21-KA_5578.JPG

22-KA_5586.JPG

23-KA_5595.JPG

24-KA_5632.JPG

25-JKP_1754.JPG
Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.