De Graafschap loopt in duel met Panachaiki tegen eerste oefennederlaag aan

De Graafschap speelde zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen het Griekse Panachaiki en liep tegen de eerste nederlaag in de voorbereiding aan: 0-1. Op het prima natuurgrasveld van SC Varsseveld maakte Panagiotis Moraitis vanaf de stip het enige doelpunt van de wedstrijd.

Snelle strafschop

De Graafschap-trainer Mike Snoei koos voor Jasper van Heertum als rechtsback, waardoor Javier Vet op het middenveld startte en Leeroy Owusu op de bank begon. Diezelfde Vet kreeg al na enkele seconden een aardige kans, maar zijn inzet werd geblokt. Ook de twee daaropvolgende kansen gingen er niet in. Na zeven minuten kwamen de Superboeren op achterstand. Een ietwat makkelijk gegeven strafschop werd benut door Panagiotis Moraitis (0-1). In het vervolg van de eerste helft had De Graafschap moeite met het spel van de Grieken, die zich verdedigend goed opstelden. Daryl van Mieghem kreeg vlak voor rust dé kans op 1-1, maar doelman Kostas Kapoutaglis voorkwam een doelpunt.

Grieken houden stand

Ook na rust hield Panachaiki stand en was het aan De Graafschap om er doorheen te voetballen. Met twee invallers - Youssef El Jebli en Jordy Thomassen voor Vet en Ralf Seuntjens - zorgde Snoei voor meer aanvallende impulsen. In de tweede helft schoten Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui (twee keer) van afstand over, terwijl Thomassen nét tekort kwam om doelgevaar te creëren. De ongeveer 700 toeschouwers zagen De Graafschap ook in de slotfase aandringen op de gelijkmaker, maar verder dan een kopbal van Nijland kwamen de Doetinchemmers niet.

"Maakten het onszelf lastig"

"In de beginfase creëerden we drie grote kansen. We scoorden echter niet, dus maakten we het onszelf behoorlijk lastig. Prikken we die ballen er wél in, dan krijgt Panachaiki het juist lastig en moeten zij eruit komen", aldus Snoei na afloop van de minieme nederlaag. "Wat ik ook zei na de wedstrijd tegen TOP Oss: je moet snel scoren, anders krijg je tegen dit soort ploegen nog meer problemen. Maken wij snel een doelpunt - tegen een ploeg met een goede defensieve instelling - dan moet je ze daarna kapot spelen. Dat gebeurde niet."

De Graafschap - Panachaiki: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Moraitis Panagiotis (7./pen.).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (25. Baas); Vet (60. El Jebli), Nijland, Breinburg; Van Mieghem, Seuntjens (60. Thomassen) en Hamdaoui.

{asset:36511:url}{asset:36512:url}{asset:36513:url}{asset:36514:url}{asset:36515:url}{asset:36516:url}{asset:36517:url}{asset:36518:url}{asset:36519:url}{asset:36520:url}{asset:36521:url}{asset:36522:url}{asset:36523:url}{asset:36524:url}{asset:36525:url}{asset:36526:url}{asset:36527:url}{asset:36528:url}{asset:36529:url}{asset:36530:url}