De Graafschap lijdt zure nederlaag op bezoek bij Jong PSV

De Graafschap heeft maandagavond op een zure manier een 1-0 nederlaag geleden op bezoek bij Jong PSV. De Eindhovenaren kwamen pas na 88 minuten op voorsprong, terwijl de weinig vermakelijke wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel.

Koolhof ziek

In Eindhoven was Darije Kalezic, oud-trainer van zowel Jong PSV als De Graafschap, aandachtig toeschouwer. Hij zag dat De Graafschap met Alexander Bannink startte, omdat Dean Koolhof ziek op bed lag. Jong PSV werd versterkt door enkele spelers die ook geregeld bij het eerste meedoen, waaronder oud-Graafschapper Hidde Jurjus. Ook Florian Jozefzoon stond bijvoorbeeld in de basis.

Kans Rosario

Het was echter niet één van de bekende namen die de eerste kans kreeg. Na vijf minuten moest Filip Bednarek namelijk ingrijpen op een inzet van Pablo Rosario. En na een kwart wedstrijd pikte de doelman de bal op bij een kans voor Albert Gudmundsson. De wedstrijd was vooral in het eerste halfuur niet heel vermakelijk en het duurde even voordat De Graafschap wat creëerde.

Goede fase De Graafschap

In het laatste kwartier voor rust was De Graafschap sterker en testte Piotr Parzyszek zijn oud-ploeggenoot Jurjus met een krachtige kopbal. Jurjus keerde. De sterke fase van De Graafschap hield minutenlang aan en werd besloten met opnieuw een kans voor Parzyszek, die via een PSV-been over mikte. De tweede helft leek op een kopie van de eerste helft, want er gebeurde weinig.

Zure nederlaag

Na vier minuten in het tweede bedrijf kreeg - wederom - Rosario een kans. Ditmaal keerde Bednarek met de voeten. Het werd geen vermakelijke pot voetbal, want grote kansen bleven uit. Elvio van Overbeek en diens invaller Tim Keurntjes probeerden het nog met schoten vanuit de tweede lijn. Zij troffen geen doel. Vlak voor tijd was driemaal wel scheepsrecht voor PSV'er Rosario. Hij kopte een vrije trap tegen de touwen: 1-0 en een zure nederlaag.

Jong PSV - De Graafschap: 1-0

Arbiter Freek van Herk | Toeschouwers: n.n.b.

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Pablo Rosario (88.)

Opstelling Jong PSV: Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs (61. Alberto), Poulsen; Rigo, Lundqvist (71. Blummel), Rosario; Gudmundsson, Lammers en Jozefzoon (61. Rommens).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Straalman, Will; Van Overbeek (83. Keurntjes), Kaak (90. Linthorst), Diemers, Driver; Bannink (73. El Jebli) en Parzyszek.

Gele kaart(en) Jong PSV: Rommens (74.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Linthorst (90+1.)