De Graafschap lijdt zure nederlaag op bezoek bij Heracles


De Graafschap lijdt zure nederlaag op bezoek bij Heracles

De Graafschap heeft zaterdag een zure nederlaag geleden op bezoek bij Heracles Almelo (2-1). Het zat de ploeg van trainer Jan Vreman niet mee, daar driemaal het aluminium werd geteisterd. Namens Heracles scoorden Brahim Darri en Thomas Bruns. Andrew Driver maakte vlak voor tijd de 2-1.

Eén wijziging

In het vernieuwde stadion van Heracles trad rechtsback Nathaniel Will niet aan. Hij viel op de afsluitende training uit met een blessure en werd vervangen door Bart Straalman. In het eerste bedrijf maakte De Graafschap het de thuisploeg aardig lastig, al was de eerste goede kans voor Heracles. Peter van Ooijen mikte vanuit kansrijke positie echter in het zijnet. Na zeven minuten kreeg Vincent Vermeij ook de kans om uit te halen. De spits van De Graafschap zorgde voor wat problemen bij Bram Castro, die ternauwernood keerde.

Tweemaal het aluminium

Het was het startsein voor een redelijk levendige openingsfase, waarin Hidde Jurjus nog werd getest door Thomas Bruns. Daarna was het de beurt aan De Graafschap, dat Heracles onder druk zette. Karim Tarfi raakte eerst het zijnet, voordat een vlammend schot de paal teisterde, buiten het bereik van Heracles-goalie Castro. Na een fase van relatieve rust, waarin Heracles veel aan de bal was, raakte Bryan Smeets snoeihard de lat.

Kaak-01-MGL9951.jpg

Goal van Darri

De Graafschap miste dan ook wat geluk in de afronding. Direct na de knal van Smeets was het aan de andere kant wel raak. Wout Weghorst speelde met een slim overstapje zijn aanvalspartner Brahim Darri vrij. De oud-Graafschapper kapte naar binnen en schoot bekeken raak: 1-0. In de tweede helft was Darri ook de eerste speler die gevaar stichtte. Hij vuurde vanuit de tweede lijn, maar Jurjus tikte zijn poging over.

Late 2-1 Driver

Het zat niet mee bij De Graafschap, dat na een uur voor de derde keer deze wedstrijd het aluminium raakte. Ditmaal knikte Ted van de Pavert uit een vrije trap van Andrew Driver op de paal. Na rust creëerden beide ploegen weinig kansen en Heracles had dan ook een standaardsituatie nodig om de tweede te maken. Thomas Bruns krulde een vrije trap tegen de touwen: 2-0. Vlak voor tijd schoot Driver uit een voorzet van Vermeij nog hard de 2-1 binnen. Verder dan de aansluitingstreffer kwam De Graafschap niet. Een 2-1 nederlaag. Woensdag is er weer een kans, dan komt ADO Den Haag op bezoek.

02-MGL0115.jpg

Heracles Almelo - De Graafschap: 2-1

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 10.451

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Brahim Darri (37’), 2-0 Thomas Bruns (73’), 2-1 Andrew Driver (87’)

Opstellling Heracles Almelo: Bram Castro; Wout Droste, Mike te Wierik, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus; Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani; Peter van Ooijen (69’ Jaroslav Navratil), Wout Weghorst en Brahim Darri (82’ Robin Gosens).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek; Karim Tarfi (70’ Mark Diemers), Lion Kaak, Bryan Smeets (66’ Youssef El Jebli), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (74’ Nathan Kabasele).

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Zomer (17’), Fledderus (72’)

Gele kaart(en) De Graafschap: Peters (61’), Pröpper (90’)

Rode kaart(en) Heracles Almelo:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:

03-MGL9894.jpg

04-MGL9964.jpg

05-MGL9978.jpg

06-MGL9986.jpg

07-MGL0090.jpg

08-MGL0096.jpg

09-MGL0188.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht