De Graafschap lijdt nederlaag in cultclash bij Telstar

De Graafschap heeft een nederlaag geleden op bezoek bij Telstar: 2-1. Na de openingstreffer van Piotr Parzyszek kantelden Oussama Zamouri en Stefano Lilypaly het duel.

Cultcoach Kistemaker

De Graafschap begon in Velsen-Zuid met een ongewijzigd elftal aan het duel met Telstar en zorgde na drie minuten via Anthony van den Hurk voor het eerste wapenfeit. In de eerste helft, die vooral gekenmerkt werd door een 'ode' aan cultcoach Simon Kistemaker, was Guyon Philips namens de Noord-Hollanders de gevaarlijkste man. Na een prachtige aanname mikte het bijvoorbeeld net te hoog.

Openingstreffer Parzyszek

De beste kans van de eerste fase van de wedstrijd was voor Lion Kaak, die vanuit kansrijke positie over schoot. De Graafschap moest het spel maken, maar wist zich niet altijd raad met die taak. Redelijk uit het niks maakte Piotr Parzyszek na 34 minuten met een heerlijke kopbal de 0-1. De voorzet met links van Nathaniel Will was ook bijzonder fraai.

01-MGL8457.JPG

Reddingen Bednarek

Vervolgens raakte Philips de lat, schoot Mark Diemers net over en redde Filip Bednarek op een kans van Yamazaki. De sfeer in het uitvak bleef geweldig onder de 330 meegereisde supporters, die er een waar feest van maakten. In de tweede helft konden zij bijna opnieuw juichen, maar smoorde een schot van Tim Keurntjes op een Telstar-arm. Geen penalty. Aan de andere kant redde Bednarek nogmaals, ditmaal op een poging van Liban Abdulahi.

Nederlaag bij Telstar

De Poolse doelman van De Graafschap zag het drukker worden voor zijn doel, getuige een nieuwe kans voor Joël Donald. Halverwege de tweede helft was het alsnog raak, toen Oussama Zamouri via het been van Parzyszek uit een corner scoorde: 1-1. De Graafschap had de hele wedstrijd al moeite en kreeg het deksel op de neus, elf minuten voor tijd. Stefano Lilipaly volleerde knap raak: 2-1 eindstand.

Telstar - De Graafschap 2-1

Arbiter Martens | Toeschouwers: 2.363

Doelpuntenmaker(s): 34. Parzyszek (0-1), 69. Zamouri (1-1), 79. Lilypaly (2-1)

Opstelling Telstar: Zonneveld; Ottenhoff, Van den Houten (46. Tutuarima), Philips (46. Donald), Van den Broek, Abdulahi, Dzepar, Yamazaki, Van Berkel, Zamouri (80. Van Huizen) en Lilipaly.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will, Lammers, Nieuwpoort, Keurntjes; Kaak (80. Bannink), Diemers, Koolhof, Driver; Van den Hurk (68. Van Overbeek) en Parzyszek.