De Graafschap lijdt tegen Münster eerste nederlaag in voorbereiding

De Graafschap heeft tegen SC Preußen Münster de eerste nederlaag in de voorbereiding op het seizoen 2015/'16 geleden. In Duitsland werd met 2-0 verloren. De wedstrijd tegen de club uit de 3. Bundesliga zou aanvankelijk bij GWVV worden gespeeld, maar werd door de burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek verboden. Vandaar dat De Graafschap afreisde naar Drensteinfurt voor de confrontatie.

Aardige eerste helft

Na twee oefenwedstrijden tegen derdeklassers uit Nederland was het duel met Münster de eerste echte testcase voor De Graafschap. Terwijl het kwik steeg tot dertig graden en er voor de teams drinkpauzes werden ingelast, hadden de Doetinchemmers in het eerste halfuur een overwicht, zonder tot echte kansen te komen. Na 33 minuten kreeg de thuisploeg echter een strafschop en die werd door Amauri Bischoff gemist, daar hij uitgleed en hoog over schoot.

Twee Duitse goals

Preußen bood ook na rust goed tegenstand tegen een bijna volledig ander team van De Graafschap. Onder het toeziend oog van 632 toeschouwers versierden de Duitsers na 49 minuten nog een strafschop en ditmaal was het wel raak. Abdenour Amachaibou schoot via de binnenkant van de paal hard raak voor de 1-0. De manschappen van Jan Vreman stelden Maximilian Schulze Niehues, de keeper van de Duitsers, na rust niet bijzonder vaak op de proef. Vlak voor tijd maakte Marcus Piossek de 2-0 voor Münster en dat was ook de eindstand.