De Graafschap lijdt tegen Münster eerste nederlaag in voorbereiding


De Graafschap lijdt tegen Münster eerste nederlaag in voorbereiding

De Graafschap heeft tegen SC Preußen Münster de eerste nederlaag in de voorbereiding op het seizoen 2015/'16 geleden. In Duitsland werd met 2-0 verloren. De wedstrijd tegen de club uit de 3. Bundesliga zou aanvankelijk bij GWVV worden gespeeld, maar werd door de burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek verboden. Vandaar dat De Graafschap afreisde naar Drensteinfurt voor de confrontatie.

Aardige eerste helft

Na twee oefenwedstrijden tegen derdeklassers uit Nederland was het duel met Münster de eerste echte testcase voor De Graafschap. Terwijl het kwik steeg tot dertig graden en er voor de teams drinkpauzes werden ingelast, hadden de Doetinchemmers in het eerste halfuur een overwicht, zonder tot echte kansen te komen. Na 33 minuten kreeg de thuisploeg echter een strafschop en die werd door Amauri Bischoff gemist, daar hij uitgleed en hoog over schoot.

Twee Duitse goals

Preußen bood ook na rust goed tegenstand tegen een bijna volledig ander team van De Graafschap. Onder het toeziend oog van 632 toeschouwers versierden de Duitsers na 49 minuten nog een strafschop en ditmaal was het wel raak. Abdenour Amachaibou schoot via de binnenkant van de paal hard raak voor de 1-0. De manschappen van Jan Vreman stelden Maximilian Schulze Niehues, de keeper van de Duitsers, na rust niet bijzonder vaak op de proef. Vlak voor tijd maakte Marcus Piossek de 2-0 voor Münster en dat was ook de eindstand.

Driver.jpg

Reactie Jan Vreman

"We hebben tegen een goede tegenstander gespeeld. In de eerste helft deden we het goed, in de tweede helft kwam er een andere groep in en was het verschil zichtbaar. Nu was het spelbeeld dus anders dan in de voorgaande wedstrijden, waarin we in de eerste helft meer moeite hadden om te scoren dan na rust. Dat is me wel opgevallen. Als je ziet hoe we gespeeld hebben, in de fase waarin we zitten, ben ik niet ontevreden. Maar het moet nog een stuk beter", aldus Vreman, die ook zijn oordeel velde over proefspeler en linker middenvelder Andrew Driver. "Voetbaltechnisch is hij goed, alleen qua fysiek loopt hij wat achter. We gaan met hem in gesprek en zullen zien wat we gaan doen."

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Abdenour Amachaibou (49', pen.), 2-0 Marcus Piossek (86')

Opstelling De Graafschap eerste helft: Jasper Heusinkveld; Thijs Bouma, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Nathaniel Will; Bryan Smeets, Lion Kaak, Dean Koolhof, Andrew Driver; Kristopher Vida en Erik Quekel.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Jasper Heusinkveld; Niek van den Berg, Jan Lammers, Tim Linthorst, Bart Straalman; Mart de Jong, Aron de Koning, Tom Menting, Aleksandar Jankovic; Vincent Vermeij en Jeroen Meurs.

Bijzonder: Amauri Bischoff mist strafschop (33')

Lammers.jpg

Menting.jpg

Van-de-Pavert.jpg

Foto's: Achterhoekfoto.nl


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht