U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap licht optie in contract Jeffry Fortes


De Graafschap licht optie in contract Jeffry Fortes

De Graafschap heeft de optie in het aflopende contract van Jeffry Fortes gelicht. Daardoor staat de veelzijdige Kaapverdisch international nog minimaal een seizoen langer onder contract in Doetinchem.

Plaats in de basis

De 33-jarige Fortes kwam afgelopen zomer transfervrij over van Sparta Rotterdam en maakte direct indruk op De Vijverberg. Inmiddels is Fortes vaste basisklant in de Achterhoek. “We zijn erg blij dat Jeffry nog minimaal een jaar langer bij ons voetbalt”, aldus de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds. “Er was schijnbaar wat scepsis over zijn transfer naar de Achterhoek, maar Jeffry heeft binnen no-time bewezen op meerdere fronten een meerwaarde voor ons elftal te zijn.”

Formele opzeggingen

Naast het lichten van de optie in het contract van Fortes krijgen enkele spelers uit de selectie deze week een brief in de bus met een formele opzegging van hun contract. Het gaat om de contracten van spelers die voor 1 april (wettelijk) dienen te worden opgezegd. Het gaat om Nick van den Dam, Jonathan Vergara Berrio, Jasper van Heertum en Ted van de Pavert. Er zijn nog een aantal contracten die aflopen maar die dienen formeel pas voor 1 juni te worden opgezegd.

‘Gaan nog in gesprek’

“Het formeel opzeggen geeft Peter Bijvelds de tijd om de komende periode rustig te overleggen en eventueel met een voorstel te komen”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Het is dus zeker niet zo dat deze spelers zullen vertrekken bij De Graafschap, Met alle spelers gaan we nog individueel in gesprek.”

Optie in contract Hendriks

In de huurconstructie met SC Cambuur Leeuwarden voor Sam Hendriks werd ook een optie voor een extra seizoen opgenomen: “Daarover is Peter nu in gesprek met alle betrokkenen, waarna hij – samen met het klankbord voetbalzaken – zal beslissen of wij deze optie lichten”, aldus Ostendorp.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner