De Graafschap legt er zes in tijdens eerste oefenduel bij GWVV

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2017-18 achter de rug. Op zaterdag werd op het altijd gezellige sportpark De Buitenham in Varsselder afgetrapt tegen een regioteam. Het duel eindigde in een ruime zege voor De Graafschap: 0-6.

Twee nieuwkomers geblesseerd

In het eerste oefenduel speelden de nieuwkomers Jordy Tutuarima en Fabian Serrarens, evenals Kevin van Diermen, nog niet mee. Het drietal kampte met lichte blessures en werd voor de zekerheid aan de kant gehouden. Het regioteam trad aan met spelers van GWVV, Silvolde, Gendringen, Dinxperlo, Etten, SDOUC, Concordia Wehl, Terborg en MVR. Al na drie minuten keken zij echter tegen een 0-2 achterstand aan.

Snelle doelpunten

Na twee minuten mikte Pim Olthuis een voorzet van Marlon Versteeg achter zijn eigen doelman en een minuut later schoot diezelfde Versteeg de 0-2 tegen de touwen. Dat gebeurde na een heerlijke actie van Koen Huntelaar, die zichzelf met een heuse 'Zidane' vrijspeelde in de zestien. Het bleef niet bij 0-2 voor rust, want Mark Diemers mikte na tien minuten fraai raak (0-3).

{asset:24216:url}

Appie Nouri

In de 34e minuut lieten alle spelers, staf en supporters hun steun blijken aan Ajax-speler Appie Nouri. Er werd een minuut lang luid geapplaudisseerd. In de tweede helft kwam er, op Filip Bednarek na, een geheel andere ploeg in het veld. Wederom werd er tweemaal binnen twee minuten gescoord; via Kyvon Leidsman en Sjoerd Ars. Diezelfde Ars mikte halverwege de tweede helft een strafschop tegen de touwen voor de 0-6. Omdat hij iets later een tweede strafschop miste, bleef het ook bij 0-6.

De Jong: "Het was nieuw"

"Het is mooi dat we los zijn, wedstrijden zijn toch anders dan trainingen", aldus De Jong na afloop. "In de tweede helft vond ik de uitvoering iets beter dan in de eerste helft. Voor heel veel jongens is het nieuw hoe we spelen, dat zag je ook. Maar ook de complimenten voor de tegenstander, ze speelden heel aardig. Voor ons zelf is er nog werk aan de winkel."

"Twee gelijkwaardige De Graafschap-teams"

Wat betreft de twee verschillende opstellingen was De Jong duidelijk: "Ik heb gekozen voor twee teams die ongeveer even sterk zijn, wel kijkende naar posities. Het klopte precies, in de eerste helft werd het 0-3 en in de tweede helft ook, haha. Ik heb Filip Bednarek vandaag met opzet laten staan, de keepers spelen hele wedstrijden. Agil Etemadi krijgt dinsdag tegen AZSV de kans."

{asset:24217:url}

Regioteam GWVV - De Graafschap: 0-6

circa 1.000 toeschouwers

Doelpuntenmakers: 0-1 Pim Olthuis, e.d. (2.), 0-2 Marlon Versteeg (3.), 0-3 Mark Diemers (10.), 0-4 Kyvon Leidsman (47.), 0-5 Sjoerd Ars (48.), 0-6 Sjoerd Ars, pen. (66.)

Opstelling eerste helft: Bednarek; Huntelaar, Abena, S. Nieuwpoort, Van Doorn, Driver; Receveur, Diemers, Burgzorg; Versteeg en Van den Hurk.

Opstelling tweede helft: Bednarek; Van Overbeek, Vreman, Straalman, L. Nieuwpoort, Keurntjes; El Jebli (83. Burgzorg), Klaasen, Dusink; Leidsman en Ars.

{asset:24218:url}

{asset:24219:url}

{asset:24220:url}

{asset:24221:url}

{asset:24222:url}

{asset:24223:url}

{asset:24224:url}

{asset:24225:url}