De Graafschap laat sfeervol uitvak feestvieren door zege op Helmond

De Graafschap heeft een 0-2 overwinning geboekt op bezoek bij Helmond Sport. Door doelpunten van Daryl van Mieghem en Mark Diemers kon het uitvak, dat de hele wedstrijd de sfeer maakte, feestvieren. De beslissende 0-2 viel vlak voor het einde. Daardoor klimt De Graafschap naar plek vier.

4-3-3 en uitvak

Hoofdtrainer Henk de Jong liet zijn elftal in een ander systeem spelen en koos voor onder meer Jordy Tutuarima en Youssef El Jebli op het middenveld. Tim Receveur en Elvio van Overbeek begonnen op de bank. De 121 meegereisde Superboeren steunden de ploeg vanaf de eerste minuut van de wedstrijd en zagen dat De Graafschap in de beginfase ook enkele kansen creëerde.

Geen doelpunten

Na een schietkans voor Furhgill Zeldenrust mikte Mark Diemers een vrije trap net over het doel van Stijn van Gassel. Door een mispeer van diezelfde doelman kreeg Anthony van den Hurk na een kwartier dé kans op de 0-1. Hij schoot te gehaast, waardoor de bal weer in de handen van Van Gassel rolde. Helmond nam daarna het initiatief wat over en stelde Filip Bednarek via Giovanni Hiwat al op de proef.

Na rust meer vertier

In de 25e minuut van de wedstrijd schreeuwde de thuisploeg om een strafschop, die niet werd gegeven door de Belgische arbiter Ken Vermeiren. Daarna kreeg Jordy Thomassen een prima mogelijkheid om de score te openen, ware het niet dat Bednarek keerde: 0-0 bij rust na een verder niet hoogstaande eerste helft. De tweede helft werd een stuk interessanter voor de toeschouwers uit Doetinchem, want al snel scoorde De Graafschap.

Drie punten in de tas!

Daryl van Mieghem lanceerde zichzelf in de 55e minuut aan de rechterkant, sneed de zestien in en schoot in de korte hoek raak: 0-1. Hij gunde Sjoerd Ars halverwege de tweede helft dé kans op de 0-2: over. Aan de andere kant redde Bednarek tweemaal goed op schoten van Grad Damen. Het gevaar bleef zo bestaan, mede doordat ook invaller Fabian Serrarens het duel niet in het slot gooide. Hij leverde vlak voor tijd wel de assist bij de 0-2 van Mark Diemers. De drie punten gaan mee!

Helmond Sport - De Graafschap: 0-2

Arbiter Ken Vermeiren | Toeschouwers: 2.047

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Daryl van Mieghem (55.), 0-2 Mark Diemers (89.)

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Van Koesveld (64. Markiet), Warmolts ©, Edwards, Hiwat (81. Vicento), Bourdouxhe, Braber, Zeldenrust, Thomassen, Damen (77. Naudts) en Verkennis.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort (82. Van Diermen), Driver; Diemers, El Jebli (68. Serrarens), Tutuarima; Van Mieghem, Ars en Van den Hurk (79. Receveur).