De Graafschap kopje onder tegen Almere City FC (1-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond op de eigen De Vijverberg met 1-2 verloren van Almere City FC. De doelpunten werden gemaakt door Charlison Benschop, Lance Duijvestijn en Anthony Limbombe.

Prachtgoal Benschop

In vergelijking met de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade van afgelopen maandag waren Rio Hillen en Camiel Neghli niet inzetbaar. Het tweetal werd vervangen door respectievelijk Xandro Schenk en Siem de Jong. Na een klein kwartier kwamen de Superboeren op voorsprong. Een prachtige voorzet van linksback Alexander Büttner werd op fraaie wijze binnengekopt door Benschop; 1-0. De Graafschap probeerde vervolgens de score verder uit te bouwen en werd onder meer gevaarlijk via Başar Önal, wiens schot werd geblokt op de vijfmeterlijn. Almere City had relatief veel balbezit, maar creëerde in het eerste halfuur geen noemenswaardige kansen. Met 34 minuten op de klok wisselde trainer Alex Pastoor verdediger Niciano Grootfaam voor aanvaller Limbombe. De aanvallende omzetting leverde in de eerste helft geen mogelijkheid voor Almere op. Wel kopte Thomas Poll een scherpe voorzet van Büttner ternauwernood achter (ruststand 1-0).

Twee goals Almere

Na rust kwam Danzell Gravenberch in de ploeg voor doelpuntenmaker Benschop en was het eerste kansje voor Limbombe. Zijn inzet werd eenvoudig gepakt voor Hidde Jurjus. Tien minuten later werd het schot in de korte hoek van Giovanni Korte gepareerd door Almere-doelman Nordin Bakker. In de 66e minuut legde scheidsrechter Stan Teuben de bal op de stip, nadat hij een handsbal van Jan Lammers zag op voorzet van Limbombe. Duijvestijn benutte de strafschop en zette de gelijkmaker op het bord. Vijf minuten daarna maakte Limbombe zelf een doelpunt, toen hij in de diepte werd gestuurd en afrondde: 1-2. Een uithaal van Büttner was een prooi voor Bakker, die daarna tot tweemaal toe de bal in de handen pakte. In de slotfase waren er weinig kansen meer voor beide doelen, met een 1-2 nederlaag tot gevolg.

De Graafschap - Almere City FC: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Charlison Benschop (14.), 1-1 Lance Duijvestijn (67. / strafschop), 1-2 Anthony Limbombe (72.)

Arbiter: Teuben | Toeschouwers: 9.154

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes, Lammers, Schenk (85. Haen), Büttner; Brittijn, De Jong © (63. Schuurman), Bouihrouchane (73. Valencia); Önal, Benschop (46. Gravenberch) en Korte (73. Schouten).

Opstelling Almere City FC: Bakker; Grootfaam (34. Limbombe), Jacobs, Van Bruggen ©, Barbet, Poll; Pascu, Peña (88. Receveur), Resink; Hilterman (80. Pouwels) en Duijvestijn.

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (37.)