De Graafschap kopje onder bij NAC Breda door goal van Korte

De Graafschap heeft een 1-0 nederlaag geleden op bezoek bij NAC Breda. De ploeg van trainer Jan Vreman ging ten onder door een doelpunt van Giovanni Korte, die voor rust al voor de eerste en enige treffer van de wedstrijd tekende.

330 fans mee

Met liefst 330 fanatieke Superboeren in het kielzog reisde de selectie van De Graafschap af naar Breda voor een spannend treffen met NAC. Voorafgaand aan de wedstrijd dronken de supporters van de twee clubs gemoedelijk een biertje, maar op het veld moest gestreden worden voor elke meter. Al binnen de minuut creëerde NAC via Mounir El Allouchi een kans, maar hij schoot naast. Datzelfde deed Cyriel Dessers iets later.

1-0 van Korte

Het voetbal viel van beide kanten ietwat tegen, ook al resulteerde een mooie De Graafschap-aanval in een opmerkelijk moment. Na een pass van Alexander Bannink en overstapje van Piotr Parzyszek werd Anthony van den Hurk in de zestien gevloerd. Een strafschop werd niet gegeven. Aan de andere kant was het halverwege de eerste helft wel raak. Na een actie van Dessers en een blok van Dean Koolhof viel de bal voor de voeten van Giovanni Korte: 1-0.

01-AE6Z7612.JPG

Kansen De Graafschap

Het duurde tot aan de laatste vijf minuten voor rust voordat De Graafschap goede kansen kreeg. De grootste waren voor Bannink en Sven Nieuwpoort. Eerstgenoemde schoot van dichtbij op de voeten van een NAC'er en Nieuwpoort kopte in, maar vond Jorn Brondeel op zijn pad. In de tweede helft werd het veldspel van beide kanten er niet veel beter op, al bleef het duel wel tot aan de laatste minuut spannend.

Matige tweede helft

Spits Dessers knikte namens de Brabanders vanuit een kansrijke positie over, terwijl Dean Koolhof en Parzyszek aan de andere kant niet tot scoren kwamen. Het lukte De Graafschap niet om NAC af te troeven. Filip Bednarek plukte in de slotfase op weergaloze wijze een vrije trap van El Allouchi uit de kruising. De Graafschap kreeg via invaller Brayan Smeets nog dé kans op de 1-1, maar de middenvelder miste. Het bleef daardoor bij 1-0.