De Graafschap komt niet verder dan gelijkspel bij FC Volendam

De Graafschap heeft vrijdag een 2-2 gelijkspel geboekt bij FC Volendam. Voor rust bemachtigde de thuisploeg een voorsprong via Enzo Stroo, die een kwartier voor tijd ook de 2-2 binnen schoot. Hij maakte daarmee goals van Bart Straalman en Piotr Parzyszek ongedaan.

Geen wisselingen

Trainer Henk de Jong zag bij de Superboeren geen reden om te wisselen ten opzichte van het duel met RKC Waalwijk (4-0). Dat betekende dat ook Andrew Driver startte, maar al na een kwart wedstrijd speelde zijn bovenbeenblessure op en werd de linksback gewisseld. Op dat moment was er al veel gebeurd voor beide doelen. Na zes minuten had Anthony van den Hurk dé kans op de 0-1 onbenut gelaten en daar profiteerde Volendam van.

1-1 na half uur

De thuisploeg kwam namelijk na elf minuten op voorsprong door toedoen van Enzo Stroo. Hij sloeg toe na een foute terugspeelbal van Robert Klaasen (1-0). Na een kwartier raakte Stroo ook het zijnet uit kansrijke positie. De Graafschap nam na ongeveer 25 minuten het heft in handen in een van beide kanten slordige eerste helft. In de 29e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker via Bart Straalman, die een vrije trap van Mark Diemers via-via voor de voeten kreeg: 1-1.

01-MGL2160.JPG

Weer goal Parzyszek

De Graafschap was ook na de 1-1 sterker en versierde via de snelle Van den Hurk, die in de diepte werd aangespeeld door Elvio van Overbeek, een strafschop. Voor clubtopscorer Piotr Parzyszek was het een koud kunstje om de 1-2 keihard in het dak van het doel te mikken: 1-2. Vlak voor rust moest Kevin van Diermen met een tackle ingrijpen om de gelijkmaker van Volendam te voorkomen. Dat deed de verdediger voortreffelijk.

Volendam maakt 2-2

In de tweede helft lag er in de omschakeling veel ruimte voor De Graafschap, maar door beide teams werden weinig grote kansen gecreëerd. Volendam probeerde het wel en eigenlijk schoot Stroo vanuit het niks via Stroo de 2-2 achter Filip Bednarek. Daardoor werd het een bijzonder spannende slotfase in het Kras Stadion, waarin Volendam voor het meeste gevaar zorgde. Erik Schouten kreeg zijn tweede gele kaart, waarna Joey Veerman bijna de 3-2 maakte. Het eindigde in 2-2, waardoor De Graafschap in de vierde periode nu gedeeld aan kop gaat met SC Cambuur, dat wel een beter doelsaldo heeft.

02-AE6Z4295.JPG

FC Volendam - De Graafschap 2-2

Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 4.475

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Enzo Stroo (11.), 1-1 Bart Straalman (29.), 1-2 Piotr Parzyszek (37. / pen.), 2-2 Enzo Stroo (75.)

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schilder, Schouten, Kok (71. Steltepool); Veerman, Van der Heijden (81. Vlak), Kwakman; Van Son (90+3. Zeijlmans), Stroo en Van Kippersluis.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver (23. Will); Diemers, Smeets, Klaasen (83. El Jebli); Van den Hurk en Parzyszek (58. Van Mieghem).

Gele kaart(en) FC Volendam: Schouten (32.), Verhulst (36.), Kok (51.)